Bel of WhatsApp ons op +31 619 234 586
siam rehab logo

Siam Rehab Thailand Alcoholverslaving

In Nederland zijn er zo’n half miljoen mensen verslaafd aan alcohol. Alcoholverslaving is hiermee is het een van de meest voorkomende verslavingen. Siam Rehab is een afkickkliniek in het buitenland (Thailand) waar je kan afkicken van jouw alcoholverslaving.

Ben ik verslaafd aan alcohol?

• Je drinkt meer dan 21 glazen (man) of 14 glazen (vrouw) per week
• Je wilt problemen vergeten
• Je drinkt op ongepaste momenten (’s morgens, op het werk of waar je kinderen bij zijn)
• Alcohol wordt steeds belangrijker
• Je kunt niet stoppen

Hebben één of meerdere stellingen betrekking op jou? Dan kan het zijn dat je verslaafd bent. Voor hulp of meer informatie neem contact op via roy@siamrehab.com of 06-19 234 586.

Wat is het effect van alcohol?

Alcohol is een vloeistof die zich bevindt in bepaalde soorten drank. Hierbij is er een onderscheid tussen licht alcoholische dranken zoals bier of wijn met een alcoholpercentage tot 14,9% en zwaar alcoholische dranken zoals whiskey, rum of wodka. Nadat je alcohol drinkt, komt het via je maag in je bloedbaan terecht. Wanneer alcohol vervolgens jouw hersenen bereikt, ga je je anders voelen dan eerst. Alcohol verdooft hierbij jouw hersenen. In het begin voel je je losser en krijg je een ontspannen gevoel. Matig alcoholgebruik is echter volledig anders dan alcoholisme. Dat gaat namelijk gepaard met veel nadelen zoals gezondheidsrisico’s. Alcohol is ontzettend verslavend en zonder hulp stoppen met alcohol is voor niet veel mensen weggelegd.

Wat zijn de risico's van een alcoholverslaving?

Een alcoholverslaving zorgt voor talloze risico’s. Hoe meer je drinkt hoe groter de problemen worden. Een alcoholverslaving zorgt voor problemen met:

  • Je fysieke gezondheid
  • Je geestelijke gezondheid
  • Je organen
  • Je hersenen
  • Je hart- en bloedvaten
  • Je seksleven
  • Je vruchtbaarheid
  • Je slaapgedrag

Naast bovenstaande problemen kan een alcoholverslaving ook leiden tot alcoholpsychose, black-outs, geestelijke verwarring en vergeetachtigheid. Daarnaast kun je ook financieel in de problemen komen door de verslaving.

Afkicken van een alcoholverslaving

Drink je meer dan je lief is en heb je besloten dat je wilt afkicken van alcohol? Dan ben je bij Siam Rehab aan het juiste adres.  Siam Rehab biedt verslavingszorg aan in het buitenland (Thailand).

Alcoholgebruik kan leiden tot een zeer schadelijke verslaving. Niet alleen jijzelf maar ook je naasten hebben te lijden onder je alcoholgebruik. Zij zullen ook graag zien dat je gaat afkicken van alcohol. Toch is het lastig om de stoppen met drinken. Daarom is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen.

Wanneer moet je afkicken van alcohol?

Als je jezelf deze vraag stelt, dan is het antwoord waarschijnlijk ‘ja’. Een man is verslaafd als hij meer dan 21 glazen per week drinkt. Voor vrouwen is dit 14 glazen per week. Veel verslaafden drinken vaak om problemen te vergeten, ze kunnen zonder alcohol niet meer functioneren en drinken ook op ongepaste tijden. ls het lastig om zonder een slok op te functioneren, dan is het tijd om af te kicken van alcohol.

Heb je een alcoholverslaving en wil je afkicken van alcohol? Dan doe je er verstandig aan om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met Siam Rehab via 06-19 234 586 of roy@siamrehab.com. In de praktijk blijkt namelijk dat zelfstandig stoppen met alcohol erg lastig is. Je kunt namelijk hevige ontwenningsverschijnselen krijgen. Wij hebben echter ruime ervaring met het helpen afkicken van alcohol. We weten dan ook goed waar je zoal tegenaan kunt lopen en wat valkuilen zijn.

Bij Siam Rehab kick je af in de mooie en rustige omgeving van Thailand.  Bij Siam Rehab werk je samen met ons team van verslavingsartsen  aan jouw herstel. Siam Rehab beschikt over een zeer ervaren en gekwalificeerde staf met een erkende verslavingspsychiater als directeur zorg.