Bel of WhatsApp ons op +31 619 234 586
siam rehab logo

Groepsbehandeling bij
Siam Rehab Thailand

Siam Rehab is een vooraanstaande afkickkliniek in het buitenland (Thailand) waar je kan afkicken van jouw verslaving. Bij Siam Rehab nemen onze patiënten dagelijks deel aan zowel de groepsbehandelingen als de individuele 1 op 1 sessies. Tijdens de groepsbehandelingen leer je dat je niet de enige bent en dat anderen dezelfde obstakels hebben overwonnen. Obstakels die jij op dit moment als onoverkomelijk ziet. Daarom zijn groepsbehandelingen een essentieel onderdeel van ons herstelprogramma.

Groepstherapie

Naast de individuele behandeling, weten en begrijpen we dat het echte wonder van herstel zich ontvouwt in de groepsbehandelingen.

Interactie tussen verslaafden blijkt een buitengewoon positieve werking te hebben in het herstelproces van een verslaafde. Verslaafden kunnen veel van elkaar leren.

Elke groepsbehandeling wordt gewoonlijk begeleidt door ten minste 2 behandelaren. Het is in deze groepssessies dat onze patiënten wordt geleerd hoe ze kunnen omgaan met emoties zoals woede, verlegenheid, eenzaamheid en een laag zelfbeeld.

Het belang van groepsbehandelingen

Bij veel verslaafden is het zelfvertrouwen bijna helemaal verdwenen. Daarom worden onze patiënten begeleid in het leren vertrouwen op hun eigen gevoel. We doen dit door onze patiënten betere communicatie- en sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Door goede communicatie en sociale vaardigheden te leren, leren onze patiënten hoe ze hun problemen op een betere manier kunnen uiten. Tevens leren ze ook hoe ze positieve kritiek van anderen kunnen accepteren. In aanvulling daarop leren onze patiënten ook zelfbewustzijn te ontwikkelen door te luisteren naar anderen met vergelijkbare problemen.

Siam Rehab trekt patiënten aan afkomstig van over de hele wereld. Hierdoor komen onze patiënten in aanraking met mensen van verschillende achtergronden en persoonlijkheden en zien ze snel het belang in van zo’n diverse groep.

Door met elkaar om te gaan wordt geleerd hoe je naar verschillende situaties kan kijken. Het is altijd leerzaam om anderen te horen vertellen hoe zij omgaan met hun problemen en uitdagingen. Ook leren ze hoe ze positieve veranderingen weten te bewerkstellen en hoe ze hierdoor een breed scala aan hulpmiddelen krijgen. Hiermee kunnen zein de toekomst om te gaan als ze geconfronteerd worden bepaalde uitdagingen en problemen.

Siam Rehab biedt verslavingszorg aan in het buitenland (Thailand).

Gerelateerde artikelen