Aftercare Siam Rehab

Bij Siam Rehab weten we dat verslaafden en alcoholisten kunnen genezen, en een gelukkig, plezierig leven kunnen leiden zonder dat ze geestverruimende middelen nodig hebben. Drugsvrij en nuchter blijven gedurende de opname in de kliniek is niet zo moeilijk, maar om eenmaal thuis nog drugsvrij en nuchter te blijven valt soms niet mee.

Aftercare op Maat

Wij zijn een samenwerkingsverband aangegaan met een gerespecteerd aftercare counseling bureau in Nederland waar wij onze ex-cliënten naar doorverwijzen om met name in de beginfase bij terugkomst in NL begeleid te worden op wekelijkse basis.

Doorlopend Herstel van Drug en/of Alcohol Afhankelijkheid

De kern van de verslavingsbehandeling bij Siam Rehab ligt in de focus op educatie. Onze cliënten leren de hulpmiddelen, ontwikkelen en vaardigheden, om een plan samen te stellen en te volgen, dat erop gericht is om op lange termijn drugs/alcohol vrij door het leven te gaan. Onze cliënten gaan zich realiseren wat de aard is van hun afhankelijkheid van drugs en van hun verslaving, en hoe ze er voor de rest van hun leven mee moeten omgaan. "one day at a time" Revalidatie is alleen maar het eerste deel van een voortdurend proces van herstel. Het is bewezen dat het doorlopend betrokken blijven bij een groep soortgenoten de kans om in de toekomst drugsvrij en nuchter te blijven drastisch verhoogt. Drugsafhankelijkheid is een chronische ziekte, dat een succesvol onderhoudsplan nodig heeft, alsmede de voortgaande ontwikkeling van de persoon in zijn geheel.

De Siam Rehab Aftercare Groep

We hebben een online Aftercare Groep voor al onze oud-cliënten, die hiervoor worden uitgenodigd zodra ze onze kliniek en de behandeling verlaten. Deze groep is een plaats om zowel succesverhalen te delen met andere cliënten die ook het programma hebben afgewerkt, als ook om tegenslagen te delen en hoe hier mee om te gaan. Onze cliënten kunnen deze mensen benaderen, en bovendien contact blijven houden met de counselors van Siam Rehab.

Veel van onze vroegere cliënten blijven assisteren met ons programma als sprekers in de kliniek via Skype, en sommigen doen mee als tijdelijke steunpilaren voor nieuwe cliënten in Siam Rehab. We kijken ernaar uit dat u één van die succesverhalen wordt die anderen motiveert om uw pad te volgen.

Siam Rehab biedt een behandeling aan waarbij het doel niet gericht is op de korte termijn, maar meer op een levenslang vrij zijn van alcohol en/of drugs. Omdat we hier te maken met de chronische aard van verslaving, heeft dit tijd en zorg nodig, en eerlijk gezegd levenslange hulp. Wij zijn er altijd om onze cliënten te helpen, want hun succes is ons succes!

Berichten van de Siam Rehab Aftercare Groep

Onderstaand is een selectie van de berichten die dagelijks gedeeld worden in de Siam Rehab Aftercare groep.