Ons team in Siam Rehab Thailand

Bij Siam Rehab hebben we een team van hooggekwalificeerde specialisten samengesteld om je te laten afkicken zodat je zonder verslaving verder kan leven. Siam Rehab is een afkickkliniek in het buitenland (Thailand) waar je kan afkicken van jouw verslaving.

Ons team in Siam Rehab Thailand

Siam Rehab biedt verslavingszorg aan in het buitenland (Thailand). Bij Siam Rehab hebben we een team van professionals die toegewijd is om het meest effectieve verslavingszorg ter wereld te bieden. Alle onze behandelaren zijn ervaringsdeskundigen en hebben dus zelf ondervonden hoe het is om verslaafd te zijn en hebben geleerd om weer drugsvrij en nuchter door het leven te gaan. Met deze achtergrond zijn ze opgeleid tot behandelaar.

Doordat ze zelf verslaafd zijn geweest, zijn onze behandelaren in staat om een goede band op te bouwen met onze patiënten. Daarnaast heeft Siam Rehab ook het meeste personeel per patiënt tot zijn beschikking, uniek in de verslavingszorg.

Naast onze behandelaren en ondersteunend personeel hebben we een uitstekend team dat zorgt draagt voor het goede reilen en zeilen binnen de kliniek zodat we alle service en ondersteuning kunnen bieden die nodig is voor een all-in afkickkliniek. Dit strekt zich uit van keukenpersoneel, sportfaciliteiten, terreinonderhoud tot de veiligheid in de kliniek.

Team Siam Rehab

Dr. Nattapatt Sukkhosawat, MD/Psychiatrist (Dr. Mark)

Medisch directeur

Siam Rehab prijst zich gelukkig dat het de enige afkickkliniek in Thailand is met een gekwalificeerde verslavingspsychiater als medisch directeur en behandelhoofd.

Dr. Mark heeft sinds hij afstudeerde aan de Universiteit van Chiang Mai (Medische faculteit) al meer dan 19 ervaring. Dr. Mark is gespecialiseerd in verslavingspsychiatrie in het psychiatrisch ziekenhuis Suan Prung.

Dr. Mark is met grote regelmaat aanwezig op de kliniek en hij houdt toezicht op alle medische vragen en behoeften van onze patiënten, tevens houdt hij toezicht op de detoxbehandeling en indien nodig poliklinische behandelingen vanuit zijn eigen kliniek of nabijgelegen ziekenhuis.

Dr. Mark benadert zijn en onze patiënten op een rustige niet formele manier zodat patiënten zich zeer snel gemakkelijk en ontspannen voelen.

Lees verder

Wade Dupuis

Managing Director / CEO

Wade komt oorspronkelijk uit Canada en werkte de afgelopen 13 jaar met behandelprogramma’s voor verslaving in Thailand, Spanje, Canada, de Filippijnen en Mauritius. Wade heeft, in 2007, geholpen bij het opzetten van de allereerste afkickkliniek voor westerlingen in Azië, dat later Dara Rehab werd.

Door velen beschouwd als de pionier die de afkickkliniek-industrie in Azië is gestart en het mogelijk heeft gemaakt om afkickklinieken betaalbaarder, professioneler en effectiever te maken.

Lees verder

Roy Faessen

Casemanager

(Nederland)

Roy is inmiddels al 6,5 jaar clean en is afgekickt met behulp van het 12-stappen Minnesota model. Roy is opgeleid als behandelaar en heeft in het verleden ervaring gedaan als casemanager.
 
Doordat Roy zelf herstellende is en omdat hij al geruime tijd werkzaam is in de verslavingszorg, weet Roy als geen ander wat een patiënt nodig heeft als die voor de eerste keer contact opneemt  voor hulp.
 
Als Roy een patiënt aan de lijn heeft kan Roy, ook gezien zijn eigen ervaringen, zich goed in de patiënt verplaatsen en kan daarom ook de patiënt uitstekend helpen en adviseren. Roy denk daarom ook in oplossingen en niet in problemen: “Voor alles is een oplossing.” Het motto van Roy is dan ook:  “Je hoeft maar 1 ding te veranderen en dat is alles 
Lees verder

Marijke Lamont - Dip Counseling, C4CSA

Aanmeld Manager

Marijke is afkomstig uit Zuid-Afrika en is zelf ook in herstel. 

Marijke is gepassioneerd om verslaafden te helpen bij hun herstel. Marijke is een gekwalificeerde behandelaar en is een geregistreerd lid van de Zuid-Afrikaanse C4CSA. Daarnaast is ze ook een internationaal erkende SAQA Addiction Recovery Coach.

Marijke vertegenwoordigde Zuid-Afrika op het internationale CoDA-congres in de Verenigde Staten als onderdeel van haar voortdurende streven om meer bewustzijn te creëren voor co-afhankelijkheid.

Wanneer je voor het eerst belt of e-mailt, zal Marijke waarschijnlijk degene zijn waarmee je contact krijgt. Tijdens je gesprek zal Marijke beoordelen of Siam Rehab voor jou geschikt is en je verder begeleiden in het aanmeldproces.

Lees verder

Sue Sandeman - BSc/CPCAB

Senior behandelaar

Sue, afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, is een ervaren behandelaar en groepsfacilitator. Sue is zelf herstellende en werkt als behandelaar al 11 jaar in het Verenigd Koninkrijk, Australië en Thailand.

Sue heeft de volgende opleidingen gevolgd:  CPCAB counselingvaardigheden niveau 2, NVQ niveau 3 misbruik van middelen en recentelijk, na een opleiding in de Verenigde Staten, is ze ook een IRI-gecertificeerde herstelspecialist. Sue heeft gedurende haar hele carrière professionele trainingen gevolgd, met meerdere korte trainingscursussen in CBT, werken met weerstand, motivational interviewing, kwetsbare volwassenen, kinderbescherming, mindfulness, ITEP (International Treatment Effectiveness Project) en psychosociale interventies voor misbruik van middelen door volwassenen.

Lees verder

Martin Prein - MBO

Social Worker

Martin geeft onze patiënten advies over het afkicken van een drugsverslaving bij Siam Rehab. Hij is tweetalig en spreekt zowel Nederlands als Engels en hij heeft een diploma sociaal werk. Voordat hij naar Siam Rehab kwam, bood Martin gedurende twee jaar sociale zorg aan tieners.

Zoals al onze therapeutische medewerkers is hij in herstel en begrijpt daarom ook uit eerste hand de problemen waarmee verslaafden worstelen tijdens hun herstel. Door zijn ervaring en door training helpt Martin patiënten om een nieuw leven zonder drugs te beginnen.

Lees verder

Earl Kotzin

Behandelaar

Earl is zelf al meer dan 14 jaar in herstel. Oorspronkelijk is Earl afkomstig uit Zuid-Afrika. Inmiddels heeft Earl al 12 jaar in verslavingszorgcentra gewerkt, aanvankelijk als hulpverlener en na het behalen van zijn diploma behandelaar ook als behandelaar en manager afkickkliniek.

Wanneer hij patiënten behandeld, gebruikt Earl zijn eigen ervaring en maakt hij gebruik van  CBT en het Minnesota-model.

Lees verder

Walaipan Choatworapan (Na)

Hoofd verpleging

Na is geboren en getogen in Chiang Rai. Ze studeerde Master of Nursing Science aan de Chiang Mai University en heeft 25 jaar gewerkt bij het Chiang Rai Prachanukroh Government Hospital en ging, na met vervroegd pensioen te zijn gegaan, werken bij Siam Rehab omdat ze wilde werken met mensen uit veel verschillende culturen en achtergronden.

Naast een schat aan ervaring in de gezondheidszorg en verpleging heeft Na een prettige persoonlijkheid en altijd een vrolijke glimlach.

Lees verder

Santi Charoenwong

Sport instructeur, Traditionele Thaise Massagetherapeut

Santi heeft een aantal jaren in Australië doorgebracht en is daar gecertificeerd als fitnesstrainer en oefeningsprofessional. Ook heeft hij een EHBO-training gevolgd evenals fysiotherapie en revalidatietraining. Santi heeft ervaring en expertise in bootcamps en outdoor groepsmotivatie/training. Hij heeft ook een uitgebreide training in traditionele Thaise geneeskunde en Thaise massage, evenals Westerse stijl Trigger Point-therapie. Santi was de afgelopen vijf jaar in Bangkok gevestigd. Hij is met zijn vrouw naar Chiang Rai verhuisd om het fitness en trainingsprogramma bij Siam Rehab verder te ontwikkelen.

Lees verder

Panjama Praimanee (Mint) BA

Operations Director

Panjama, of kortweg Mint, is inmiddels 10 jaar werkzaam in afkickklinieken op de operations afdeling. Mint studeerde af in Psychologie en Engels en begon vervolgens haar carrière in Bangkok. Daarnaast heeft ze ook meer dan 7 jaar in Australië en Canada gestudeerd en gewerkt, hierdoor begrijpt ze welke behoeften en wensen buitenlanders hebben in een internationale behandelomgeving zoals Siam Rehab.

Bij Siam Rehab zorgt Mint voor het dagelijkse reilen en zeilen van de afkickkliniek zoals alle juridische zaken, verlenging visa, werving van ondersteunend personeel, contracten met tour- en medische organisaties en het oplossen van alle problemen die reizigers kunnen hebben met verloren bagage, aangepaste vluchtroutes etc. Mint is altijd blij om met je te helpen met alle vragen die je hebt.

Lees verder

Jirapon (Aor) - BA/Gastvrijheid en zakelijk Engels

Sr Office Admin

Aor heeft een opleiding gevolgd in Gastvrijheid, waaronder een BA in Gastvrijheid en zakelijk Engels, en heeft stage gelopen bij een 5-sterrenhotel. Daarna heeft ze gewerkt bij verschillende beroemde hotels en resorts in Noord-Thailand. Haar focus op servicegerichtheid zorgt ervoor dat alles soepel loopt tussen het Thaise personeel en onze patiënten. Ze zorgt voor de boekhouding, vertalingen, transport en accommodatie. We zijn dan ook erg gelukkig om Aor in ons midden te hebben.

Lees verder

Somratchanat Luecha (Ying) - PhD

Accounting Manager

Ying studeerde Accountancy aan de Burapha University. Ying zorgt voor alle administratie bij Siam Rehab, zoals belastingen, bedrijfscompliance, etc. Naast het beheren van de boekhouding bij Siam Rehab, is Ying adjunct-professor aan de Burapha University.

Lees verder

Katipat (Sine) - BA

Chef kok - Keuken Manager

Nadat Sine was afgestudeerd aan de Huachiew Universiteit in Bangkok, ging hij in Australië verder studeren aan de Australian Culinary Academy en heeft daarna ervaring opgedaan bij meerdere bekende hotels en restaurants.

Bij terugkomst in Thailand heeft Sine meerder succesvolle restaurants in westerse stijl opgestart.

Lees verder

Rattana (Toi) - BA

kok

Toi heeft een bachelorsdiploma behaald aan de Universiteit, maar kwam er al vroeg in haar carrière achter dat ze, in plaats van achter een bureau werken, het heerlijk vond om in de keuken lekker en gezond voedsel te bereiden. Voordat ze naar Siam Rehab kwam, werkte ze bij verschillende toprestaurants en runde ze haar eigen cateringbedrijf.

Lees verder

Yin

Yin is een schattige Beagle die er naar uit kijkt om je te verwelkomen in onze afkickkliniek met een natte neus en een knuffel.

Lees verder

Sua

Sua, zijn naam betekent tijger in het Thai’s. Hij is hier opgegroeid maar eigenlijk was het de hond van onze buren maar hij had het zo goed naar zijn zin bij ons dat hij niet meer is weggegaan.

Sua is zo lief en zachtaardig dat we hem graag bij ons willen hebben en hij is dan ook de meeste dagen bij ons aanwezig.

Lees verder

Lucky

Lucky is aan de kant van de weg gevonden, werd naar de kliniek gebracht en hier heeft hij een tweede kans gekregen. Bedekt met schurft en nog nooit in bad geweest, zag zijn toekomst er niet goed uit. Nadat hij was verzorgd en weer gezond was, beschouwde hij het als zijn missie om onze nieuwe patiënten op hun gemak te stellen en de nachtbewaker te helpen bij zijn werk. Hij kan goed luisteren en zal je geheimen nooit doorvertellen op voorwaarde dat je hem zo nu en dan wel over zijn buikje wrijft.

Lees verder