Ons Team bij Siam Rehab

Bij Siam Rehab hebben wij een professioneel team dat toegewijd is om het meest effectieve afkickprogramma ter Wereld aan te bieden.

Alle counselors hebben hun eigen worstelingen met verslaving gehad in het verleden, voordat ze geleerd hebben om drugs- en alcoholvrij te blijven, en te gaan studeren voor hun eigen hulpverlening kwalificaties. Zij weten uit eigen ervaring wat de strijd met verslaving betekent, en hierdoor scheppen ze een diepere band met hun cliënten. Wij hebben één van de beste personeel/cliënt ratio's in de Rehab industrie, met een niveau van direct contact (individuele en groepscounseling sessies, en beschikbaarheid van onze hulpverleners) dat moeilijk ergens anders te vinden is.

Naast onze counselors en cliënt support, hebben wij uitstekend personeel voor alle andere voorzieningen en benodigdheden dat u kunt verwachten van een uitstekende kliniek. Dit is o.a. het keukenpersoneel, de tuinmannen, de fitness instructeurs, het terreinonderhoud, de massage therapeuten en de 24/7 beveiliging. Wij nodigen u uit om meer over ons te weten te komen en hoe wij u kunnen helpen in de strijd tegen verslaving en drugsmisbruik.

Dr. Nattapatt Sukkhosawat, MD/Psychiater (Dr. Mark) – Medisch Directeur

Dr. Nattapatt Sukkhosawat, MD/Psychiater (Dr. Mark)

Medisch Directeur

Siam Rehab heeft het geluk het enige centrum in Thailand te zijn met een gekwalificeerde verslavingspsychiater als Medisch Directeur en hoofd behandeling.

Dr. Mark heeft 19 jaar geneeskunde beoefend sinds hij is afgestudeerd aan de Universiteit van Chiangmai ‘s Medische Faculteit en hij is gespecialiseerd in Verslavingspsychiatrie bij het Suang Prung Psychiatrisch Ziekenhuis.

Regelmatig ter plekke, overziet Dr. Mark alle nodige medische behoeften van onze cliënten, evenals als poliklinische detox vanuit zijn kliniek in de stad of het nabijgelegen ziekenhuis indien nodig.

Met zijn kalme en informele houding kan Dr. Mark een cliënt heel snel op zijn gemak stellen en hun geruststellen.

Theo de Vries - Oprichter, Programma Directeur

Theo de Vries

Oprichter, Programma Directeur

Theo de Vries is de oprichter van de Siam Rehab. Oorspronkelijk uit Nederland, woont hij nu fulltime in Thailand en is de meeste dagen aanwezig in de kliniek.

“Sinds de leeftijd van 12 jaar heb ik gestreden met verslaving en alle problemen die daarmee gepaard gaan. Ongeveer 15 jaar geleden ging ik voor het eerst naar een afkickkliniek en het kostte mij 5 verschillende klinieken om eindelijk aan mijzelf toe te geven dat mijn leven totaal onhandelbaar was geworden op elk gebied, en dat ik iets nieuws moest gaan doen.

Na enkele jaren in herstel begon ik te dromen over hoe ik andere verslaafden zou kunnen helpen en hoe ik mijn ervaring kon gebruiken om door te geven aan de verslaafden die zich nog steeds in de donkere vicieuze cirkel begeven van actieve verslaving.

Na het settelen in Thailand vond ik een geweldig team van mensen die mijn visie en mijn passie deelden, en die ook hun eigen persoonlijke ervaring met verslaving hebben gehad, Siam Rehab was geboren; een afkickkliniek dat toegankelijk is voor iedereen die bereid is zijn leven te veranderen.

Mijn grootste droom is dat elke verslaafde die daartoe bereid is, de mogelijkheid krijgt om hier zijn herstel te beginnen en kan ervaren hoe mooi het leven kan zijn zonder dat hij of zij enige geestverruimende middelen nodig heeft. Mijn missie is om met onze cliënten het proces te delen waar ik doorheen ben gegaan om drugs- alcoholvrij te worden, en ook om mijn ervaring te delen over hoe ze hun leven in herstel kunnen leiden, vrij van drugs en alcohol, en tegelijkertijd vrede met zichzelf te hebben.

Laat Siam Rehab, en ons gebalanceerde herstelprogramma, u helpen om uw leven weer op de rit te krijgen. Wij zullen u alle steun geven die u nodig heeft en zullen er alles aan doen om u te helpen met de uitdagingen dat herstel van verslaving met zich meebrengt.”

Rutger Van den Berg (Rudy) - Counselor

Rutger Van den Berg (Rudy)

Team Manager - Counselor

Rudy werkt vanaf de eerste periode voor Siam Rehab en heeft zich over de jaren weten op te werken tot een uitstekende manager van onze kliniek. Rudy is begonnen met het gebruik van drugs en alcohol op zijn dertiende jaar en voor hem heeft het meer dan tien jaar geduurd voordat hij zichzelf liet opnemen in een afkickkliniek in Zuid-Afrika. Na een aantal jaren in herstel te zijn geweest is Rudy begonnen als cliënt support worker, na interne opleidingen en veel training is Rudy counselor geworden en uiteindelijk heeft Rudy nu de leiding over de dagelijks besluitvoering, samen met het team, om ervoor te zorgen dat alles binnen de kliniek in goede banen geleid wordt

“Ik begrijp hoe de eerste stappen van herstel kunnen zijn, dus ik wil alles doen in mijn vermogen om de rit gemakkelijker te maken. Hopelijk kan ik ook laten zien hoeveel plezier herstel kan zijn. Ik hoop u spoedig te verwelkomen bij Siam Rehab en u op weg te helpen naar een nieuw leven”.

Karuna Sue Clancy – Senior Counselor

Karuna Sue Clancy – BA (hons) SWCS

Senior Counselor - Supervisor

Karuna is een gekwalificeerde psychotherapeut en supervisor uit Engeland. Zij heeft meer dan 10 jaar in verschillende afkickklinieken gewerkt als manager, groepsmedewerkster, supervisor en als therapeut. Zij heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van herstel van verslaving, en gedurende die tijd heeft zij een gevarieerd pad gevolgd met het counselen en helpen van anderen uit verschillende doelgroepen. Karuna heeft gewerkt als sociaal werkster in de kinderbescherming, als een afkickkliniek manager, vervolgens als groep medewerkster en retraiteleidster. Zij werkt met vele cliënten aan hun herstel van verslaving, van een geschiedenis van seksueel misbruik, een negatief zelfbeeld, zelfmoordpogingen, depressie, persoonlijkheidsstoornissen, eetstoornissen en andere aanverwante problemen.

Karuna's officiële kwalificaties betreffen een Diploma in Sociaal Werk (Dip SW) en een Kandidaatsdiploma (hons) in Sociaal Werk & amp; Gemeenschapsstudies. Karuna is een Gecertificeerd Transactioneel Analist (“Certified Transactional Analyst” - CTA) en Provisorisch Leer- & amp; Toezicht Transactioneel Analist (“Provisional Teaching & Supervising Transactional Analyst” - PTSTA). Tijdens haar carrière bleef ze altijd op de hoogte van recente trends in de menselijke ontwikkeling en psychologie, en heeft ze vele korte cursussen gevolgd om geïnformeerd te blijven over het huidige denken op dit gebied.

Sue Sandeman – Senior Counselor

Sue Sandeman – BSC/CPAB

Senior Counselor

Sue, oorspronkelijk uit Engeland, is een ervaren counselor en groepsfacilitator. Zij is zelf herstellende verslaafde, en heeft in de afgelopen 11 jaar gewerkt in de verslavingszorg in Engeland, Australië en Thailand.

Sue's kwalificaties zijn o.a. CPCAB, Hulpverlening Bekwaamheid Niveau 2, NVQ Niveau 3 Middelen Misbruik, en recentelijk na een residentiële training in Amerika, is zij ook een IRI gecertificeerde herstelspecialist. Sue heeft tijdens haar carrière voortdurend beroepsopleidingen gevolgd, met meerdere korte cursussen in CGT (Cognitieve Gedrag Therapie), Werken met Weerstand, Geïntegreerde Praktijk, Motiverende Gesprekvoering, Kwetsbare Volwassenen, Kinderbescherming, Mindfulness, ITEP (Internationaal Behandeling Effectiviteit Project) en Psychosociale Interventies voor Volwassen Middelen Misbruikers.

Emma Beck - Counselor

Emma Beck

Counselor - Art therapie

Emma Beck is counselor bij Siam Rehab. Ze heeft een Universitair diploma in Sociaal Werk van de universiteit van Lund, Zweden. Emma heeft stagegelopen bij drie verschillende sociaal-werk organisaties in België, waar verslaafden één van de vele cliënten doelgroepen waren waarmee ze heeft gewerkt. Voor haar studies in sociaal werk studeerde ze af van de Lund Art & Design School, waar ze Zweeds Gezondheidszorgrecht en Ethiek studeerde, alsmede Psychologie en Art.

Ze wil haar cliënten een boodschap sturen, namelijk dat het mogelijk is om vanuit het donker over te stappen naar een zinvol leven waar dromen mogelijk zijn en waar je kunt worden wie je eigenlijk bent. In alle jaren heeft ze gezien hoe het 12-stappen programma veel verslaafden heeft geholpen om te beginnen met hun herstel, en weer grip op hun leven te krijgen. Emma is inmiddels vele jaren zelf in herstel van haar verslavingen.

Martin Prein – Klantenondersteuning

Martin Prein - MBO

Counselor

Martin werkt als counselor bij Siam Rehab. Hij is tweetalig; Nederlands en Engels, en heeft een diploma als Sociaal Werker. Voordat hij naar Siam Rehab kwam gaf Martin twee jaar lang sociale zorg hulp aan tieners met gedragsproblemen.

Net zoals al onze therapeutische medewerkers is hij bezig met actief herstel en is inmiddels vele jaren in herstel, en begrijpt hij uit eigen ervaring welke moeilijkheden verslaafden en alcoholisten tegenkomen tijdens de beginfase van hun opname. Middels zijn eigen ervaring en training helpt Martin onze cliënten in te zien hoe het mogelijk is voor verslaafden om een nieuw leven te beginnen, en een gedisciplineerd en zelfbewust iemand te worden die zijn/haar hart kan gaan volgen om weer gelukkig te worden.

Lai Voon Mei (Mei) - Klantenondersteuning

Lai Voon Mei (Mei) - BA/Cert CBT

Cliënt Support

Mei is opgegroeid in Kuala Lumpur, Maleisië. Ook zij is een herstellende verslaafde, zoals al onze therapeutische medewerkers. Ze is dankbaar voor de hulp die ze heeft gekregen via het programma dat haar op het pad naar herstel heeft geleid, en ze wil deze hulp teruggeven aan andere verslaafden en alcoholisten.

“Omdat ik zelf in Siam Rehab ben geweest als cliënt 3 jaar geleden, en door hetzelfde proces ging als de huidige cliënten, begrijp ik precies hoe ze zich voelen en wat ze nodig hebben. Ik heb hard aan mijn herstel gewerkt, en daarom heeft Siam Rehab me een baan aangeboden als Client Supportmedewerker. Siam Rehab heeft me geholpen om te realiseren hoe belangrijk ondersteuning en advies is voor een verslaafde om te beginnen aan hun herstelproces. In de weekenden en avonden doe ik de meetings, spelletjes, games night en de outing op zondag. Ik hoop dat ik het kind dat diep in ons zit, maar dat we al lang geleden kwijt zijn geraakt, weer naar buiten kan krijgen, en dat ik daarmee weer een glimlach op hun gezicht kan toveren, iets wat velen van ons ook allang zijn vergeten. Ik hoop u gauw te zien op onze prachtige locatie in Chiang Rai, Thailand.”

Eric Van Poucke – Leren met Behulp van Paarden

Eric Van Poucke

Coach Equine Therapie - Paarden therapie

Eric Van Poucke is een therapeut, onderwijzer, en schrijver van meerdere boeken over Leren met Behulp van Paarden en Paarden Coaching. Hij heeft paarden getemd en heeft Equine Therapie gegeven gedurende meer dan 15 jaar in Thailand en Europa.

Eric is de Equine Therapie Coach bij Siam Verslavingskliek Thailand en de leidinggevende therapeut voor alle cliënten die met deze therapie werken.

Orrapin Cromie (Aon) - Yoga en Meditatie Docent

Orrapin Cromie (Aon)

Yoga en Meditatie Therapeut

Aon is geboren in Chiang Rai, en beoefent al 10 jaar yoga, waarvan 6 jaar als docent. In 2012 reisde ze naar India om te studeren in het Swasti Yoga Centrum in Rishikesh, en ze haalde haar diploma voor het 200-uurs Yoga Docententraining Programma, waar ze yoga, anatomie, pranayama technieken en meditatie heeft geleerd.

Aon vindt het heerlijk om yoga en meditatie te geven in Siam Rehab, en haar focus is op het helpen van onze cliënten om gezonder te worden, sterker en meer zelfbewust.

Wade Dupuis – Algemeen Directeur

Wade Dupuis

Algemeen Directeur - Marketing

Wade, geboren in Canada, heeft de afgelopen 10 jaar gewerkt met verslavingsherstel programma’s in Thailand en heel Azië. Wade heeft geholpen om het allereerste verslaving behandeling programma voor westerlingen in Azië te ontwikkelen, in 2007. Sinds die tijd heeft hij met duizenden mensen gesproken die kampen met drugs- en alcoholverslaving, inclusief hun familieleden en vrienden. Wade is Algemeen Directeur bij Siam Rehab en in charge over de financiën en de marketing.

Panjama Praimanee (Mint) Kandidaats Psychologie/Engels – Uitvoerend Directeur

Panjama Praimanee (Mint) Psychologie/Engels

Uitvoerend Manager - Manager Thais Personeel

Panjama, ofwel Mint in het kort, werkt al bijna 10 jaar aan de uitvoerende kant van verslaving behandeling centra. Mint behaalde een graad in Psychologie en Engels en begon haar carrière in Bangkok. Omdat ze ook meer dan 7 jaar gestudeerd en gewerkt heeft in Australië en Canada begrijpt ze de behoeften van buitenlanders in een internationaal behandelingscentrum zoals Siam Rehab.

Binnen Siam Rehab is Mint verantwoordelijk voor het soepel verloop van de bedrijfszaken, variërend van het naleven van de wettelijke regels, visum verlengingen, huren van ondersteunend Thais personeel, contracten met reisbureaus en medische instanties, en het oplossen van alle problemen die reizigers kunnen hebben met verloren bagage, gewijzigde vluchtschema’s etc. Mint staat altijd klaar om met u even te praten over wat u nodig heeft, en hoe zij daarbij kan helpen.

Somratchanat Luecha (Ying) Manager Boekhouding

Somratchanat Luecha (Ying) - PhD

Manager Boekhouding

Ying studeerde af aan de Burapha Universiteit met een Doctoraal in Boekhouding. Ying zorgt voor alle belangrijke administratieve zaken die geregeld moeten worden zoals belastingen, naleving van de wettelijke regelgeving voor het bedrijf, etc. Naast het regelen van de boekhouding bij Siam is Ying ook een adjunct professor op de Burapha Universiteit.

Praweena (Yo) - Kantooradministratie

Praweena (Yo) – Gediplomeerd Verpleegster

Kantooradministratie

Yo is een onmisbaar lid van het Siam Rehab team. Ze kreeg een Kandidaatsdiploma van een locale universiteit voordat ze begon met haar carrière in Amerika en Thailand.

Zij handelt de dagelijkse boekhouding af, evenals heel veel andere taken zoals vertaalster, begeleidster naar het ziekenhuis, helpen in de keuken als dat nodig is, een taxi bellen en de duizenden andere dingen die dagelijks van haar gevraagd worden.

Jirapon (Aor) - Kantooradministratie

Jirapon (Aor)

Kantooradministratie

Aor heeft een achtergrond in de hotelindustrie, inclusief een Kandidaatsdiploma in Engels voor Hotelindustrie en Zakenwereld, en een stageperiode bij een 5-sterren hotel. Ze heeft in verschillende beroemde hotels en resorts in Noord-Thailand gewerkt. Haar focus op dienstverlening zorgt ervoor dat alles een beetje soepeler verloopt in de coördinatie tussen het Thaise personeel en de behoeften van de buitenlandse cliënten. Zij zorgt voor boekhouding, vertaling, vervoer en accommodatie. We prijzen ons gelukkig dat we haar hebben hier bij Siam Rehab.

Rattana (Toi) - Chef

Rattana (Toi)

Chef

Toi heeft een Kandidaatsdiploma in Zakendoen van de locale universiteit, maar ze kwam er al vroeg in haar carrière achter dat ze liever in de keuken stond om lekker en gezond eten te bereiden dan achter een bureau te zitten. Voordat ze naar Siam Rehab kwam, werkte ze in verschillende toprestaurants en bestierde ze haar eigen cateringbedrijf.

Woottirat (Op) - Chef

Woottirat (Op)

Chef

Op werkt al bij Siam Rehab sinds de kliniek openging in Chiang Rai. Hij is geboren in deze streek, en nadat hij jaren door Thailand had gereisd om te werken in enkele van de beste resorts in het land, was hij blij om weer thuis te komen om bij Siam Rehabte gaan werken.