Bel of WhatsApp ons op +31 619 234 586
siam rehab logo

Individuele verslavingshulp bij
Siam Rehab Thailand

Siam Rehab is één van de meest gerenommeerde afkickklinieken in Azië. Siam Rehab is een afkickkliniek in het buitenland (Thailand) waar je kan afkicken van jouw verslaving. Patiënten ontvangen minimaal 2 keer per week individuele behandelingen met hun persoonlijke behandelaar en indien nodig natuurlijk nog vaker.

Individuele behandelingen

Bij Siam Rehab zien wij het belang van een individuele behandeling. We zijn er trots op om deze individuele behandeling aan te mogen bieden en we bieden deze behandeling dan ook aan met een minimum van twee sessies per week.

Een behandeling is een systematisch proces wat de patiënt helpt om met cognitieve en emotionele problemen om te gaan, zodat de patiënt zijn persoonlijke doelen kan behalen in een zo veilig mogelijke omgeving. Dit houdt in dat als een patiënt in een moeilijk parket raakt, wat hij normaliter zou oplossen om naar drugs te grijpen, onze behandelaren de patiënt leren om te gaan met deze emoties zonder naar de drugs te grijpen om zo terug te vallen in hun oude drugsgebruik.

Belang van een individuele behandeling

Ons team van behandelaren zijn allen ervaringsdeskundigen, hierdoor kunnen zij zich inleven in de moeilijkheden die zich bij de patiënt opdoen tijdens de behandeling. Door deze ervaringen zelf te hebben gehad zijn de behandelaren in staat om allerlei vormen van ongezond gedrag te herkennen, gezien zij dit soort gedrag ook zelf hebben vertoond.

Een tweede voordeel is dat onze behandelaren in staat zijn om empathie en begrip te tonen, dit doen ze vanuit hun eigen ervaring; hierdoor zijn ze in staat om de band tussen patiënt en behandelaar dieper te ontwikkelen. De voornaamste basis bestaat uit vertrouwen tussen patiënt en behandelaar. Het ontwikkelen van een goede wederzijdse band is namelijk erg effectief voor het herstel van de patiënt.

Een succesvolle methode welke in de therapie aangeboden wordt is Cognitieve Gedragstherapie (CGT). CGT is een psychische ondersteuningsmethode ontwikkeld door Dr. Aaron Beck gedurende de jaren 60. Dr. Beck erkende dat de manier waarop individuen een situatie waarnemen, nauwer verbonden is met hun reactie dan met de situatie zelf.

Bij Siam Rehab integreren wij deze therapie in de dagelijkse sessies door onze patiënten te leren om hun negatieve gedachtegang om te zetten in positiviteit. Onze behandelaren leren onze patiënten via CGT nieuwe methodes waarmee ze invloed kunnen uitoefenen op hun manier van denken. Hierdoor kunnen ze een ander beleving ontwikkelen om zo verandering te creëren in hun levenswijze wanneer er moeilijke situaties opdoemen.

Herstel is moeilijk, maar met de juiste behandeling, ondersteuning en begeleiding kan het zeer bevredigend en lonend zijn.

                            Siam Rehab is een afkickkliniek in het buitenland (Thailand) waar je kan afkicken van jouw verslaving.