Bel of WhatsApp ons op +31 619 234 586
siam rehab logo

Langdurige afkickkliniek in Thailand.

Siam Rehab’s lange termijn drug- en alcoholrevalidatie in Thailand. Gegeven door wereldklasse artsen, psychologen en verslavingsbegeleiders.

Langdurige afkickkliniek in Thailand 90 dagen+

Veel jonge mannen en vrouwen die we ontmoeten zijn eerder naar meerdere afkickklinieken geweest, meestal voor 1 of 2 maanden en kort daarna teruggevallen. Dit is niet moeilijk te begrijpen; het duurde veel langer dan 1 of 2 maanden om verslaafd te worden en er valt een goede argument te maken dat het ook langer dan 1 of 2 maanden zal duren om stabiel te zijn in uw herstel.

Siam Rehab biedt een langdurig behandelingsprogramma, over het algemeen voor jongere mannen en vrouwen. We accepteren cliënten vanaf 18 jaar in dit programma.

Langdurige revalidatie wordt beschouwd als langer dan 3 maanden en kan worden verlengd tot 1 jaar of langer.

Naast het afkicken en nuchter worden, richt het programma zich ook op onderwijs en levensvaardigheden. Alle cliënten in het langdurige revalidatieprogramma van Siam Rehab moeten iets studeren. Dit kan Thaise taal zijn, A-Levels, het afmaken van de middelbare school, boksen en Muay Thai, het worden van een fitnessinstructeur, als je al timmerman bent, zou een boekhoudcertificaat handig zijn als je weer aan het werk gaat, enzovoort. In deze tijd is dit allemaal mogelijk met online leren.

Het studiegedeelte van het programma is individueel en is gebaseerd op wat nuttig en interessant is voor de persoon.

Ook met Siam Rehab’s fitnessprogramma zult u in de beste fysieke conditie van uw leven komen.

Inbegrepen in uw programma.

Siam Rehab biedt volledig inclusieve behandelingen. Van het ophalen van de luchthaven, accomodatie tot nazorg en alles daartussenin. Daarom zul je zien dat wanneer je ons vergelijkt met andere afkickklinieken we veel meer bieden zonder extra kosten.

Inbegrepen in uw programma:

 • Privékamer met eigen badkamer
 • Alle maaltijden (op locatie)
 • Tweemaal per week 1-op-1 counseling sessies in de primaire fase
 • Dagelijkse educatieve groepssessies
 • Dagelijkse herstelgroepssessies
 • Meditatie training
 • Fitness training
 • Muay Thai bokstraining (optioneel)
 • Yoga sessies
 • Ophalen / afzetten op de luchthaven van Chiang Rai
 • Wasserij service
 • Huishoudelijke service
 • 24 uur per dag personeel ter plaatse
 • Wekelijkse excursies
 • High-speed glasvezel internet op locatie

Niet inbegrepen:

 • Vliegtickets naar Chiang Rai
 • Collegegeld voor uw online / on-site cursussen
 • Visa en visa-verlengingen
 • Medicatie voorgeschreven door de arts
 • Extra doktersbezoeken en transport
 • Vervoer voor niet-behandelingsgerelateerde activiteiten
 • Extra massage- en spabehandelingen

Wat is langdurige afkickkliniek?

Langdurige rehab verwijst naar programma’s die langer dan 90 dagen duren, hoewel sommige programma’s zes maanden of langer kunnen duren. Deze programma’s bieden een intensievere en uitgebreidere zorg dan kortere rehab programma’s, met als doel mensen te helpen hun verslaving of andere gedragsproblemen te overwinnen en een sterke basis te leggen voor blijvend herstel.

Deze programma’s bieden een scala aan diensten, waaronder individuele en groepstherapie, familietherapie, medische detox, medicatiemanagement, psychiatrische zorg en holistische therapieën zoals yoga, meditatie, fitness, enz. De verblijfsduur maakt een meer uitgebreide aanpak van de behandeling mogelijk, met de nadruk op het aanpakken van onderliggende problemen die bijdragen aan verslaving of geestelijke gezondheidsproblemen.

Siam Rehab biedt een gestructureerde omgeving met een voorspelbare routine, wat vooral nuttig kan zijn voor mensen die moeite hebben met impulsbeheersing of meer ondersteuning nodig hebben bij het opzetten van gezonde gewoonten. Peer support is ook een belangrijk onderdeel van ons langdurige rehab-programma, met een hechte gemeenschap van leeftijdsgenoten die voortdurende steun en aanmoediging bieden.

Voordelen van langdurige revalidatie Thailand

Grotere kans op blijvend herstel: Onderzoek suggereert dat langere verblijven in een afkickkliniek verband houden met betere resultaten, inclusief lagere terugvalpercentages. Dit komt doordat langdurige rehabilitatie meer tijd biedt om nieuwe copingvaardigheden te ontwikkelen, onderliggende problemen aan te pakken en een sterkere steungroep op te bouwen.

Meeromvattende behandeling: Langere programma’s bieden meestal een uitgebreider scala aan diensten dan kortere programma’s. Dit omvat individuele therapie, groepstherapie, familie therapie, psychiatrische zorg, medische detox, medicatiebeheer en holistische therapieën zoals yoga of meditatie.

Meer focus op onderliggende problemen: Langere programma’s bieden meer tijd en middelen om onderliggende problemen aan te pakken die bijdragen aan verslaving of geestelijke gezondheidsproblemen. Dit kan traumatische ervaringen, co-voorkomende stoornissen of onopgeloste emotionele problemen omvatten.

Steun van medepatiënten: Langdurige rehabilitatieprogramma’s omvatten een hechte gemeenschap van medepatiënten die doorlopende steun en aanmoediging kunnen bieden. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen die in het verleden hebben geworsteld met isolement of eenzaamheid.

Gestructureerde omgeving: Langdurige rehabilitatie biedt een sterk gestructureerde omgeving met een voorspelbare routine. Dit is vooral nuttig voor mensen die worstelen met impulsbeheersing of die meer ondersteuning nodig hebben om gezonde gewoonten te ontwikkelen.

Minder afleidingen: Siam’s rehabilitatieprogramma is gelegen op een afgelegen locatie, wat helpt afleidingen en verleidingen te verminderen die anders het herstelproces kunnen verstoren.

Langdurige rehabilitatie kan een waardevolle optie zijn voor mensen die zich inzetten voor herstel en meer intensieve ondersteuning nodig hebben om hun verslaving of andere gedragsproblemen aan te pakken.

Voor wie is de langdurige afkickkliniek?

Lange termijn rehab wordt over het algemeen aanbevolen voor mensen die langdurig hebben geworsteld met verslaving of andere gedragsproblemen, of die kortere rehab-programma’s zonder succes hebben geprobeerd. Het kan ook geschikt zijn voor mensen die een geschiedenis van chronische terugval hebben.

Langdurige rehab wordt meestal aanbevolen voor mensen die zeer gemotiveerd zijn om een blijvende verandering in hun leven aan te brengen en toegewijd zijn aan het herstelproces. Het kan vooral gunstig zijn voor mensen die in het verleden andere vormen van behandeling hebben geprobeerd, maar niet in staat zijn geweest om blijvende nuchterheid of herstel te bereiken.

Kosten van langdurige afkickkliniek voor drugs en alcohol

Kosten zijn een zorg die bij elk behandeling voor verslaving ontstaat. Mogelijk betaalt uw verzekering een deel van de kosten. Gelukkig kan Siam Rehab vanwege de lagere operationele kosten in Thailand een programma aanbieden tegen een fractie van de kosten van iets gelijkwaardigs in het Westen. Over het algemeen kunt u bij Siam Rehab een programma van 1 jaar volgen voor minder geld dan een programma van 3 maanden bij veel instellingen in de VS of het VK, zelfs na het meerekenen van de kosten van vluchten, visaverlengingen en de collegegelden van uw opleiding.

Is langdurige revalidatie geschikt voor u?

Of langdurige rehab geschikt is voor u hangt af van uw individuele behoeften en omstandigheden. Als u al langere tijd worstelt met verslaving of andere gedragsproblemen, kortdurende rehab-programma’s zonder succes heeft geprobeerd, of een geschiedenis heeft van chronische terugval, kan langdurige rehab een goede optie voor u zijn.

Langdurige rehab kan ook nuttig zijn als u significante gevolgen heeft ondervonden als gevolg van uw verslaving, zoals juridische of financiële problemen, gespannen relaties of gezondheidsproblemen. Bovendien kan langdurige rehab nuttig zijn als u onderliggende psychische problemen heeft of trauma heeft meegemaakt, omdat het tijd en middelen biedt om deze problemen als onderdeel van uw herstelproces aan te pakken.

Het is belangrijk op te merken dat langdurige rehab een aanzienlijke inzet van tijd, middelen en inspanning vereist. Het is geen snelle oplossing, maar eerder een allesomvattende benadering van het aanpakken van verslaving of andere gedragsproblemen en het leggen van een basis voor blijvend herstel. Het kan een sterk gestructureerde omgeving, dagelijkse therapiesessies en deelname aan een gemeenschap van collega’s omvatten.