Bel of WhatsApp ons op +31 619 234 586
siam rehab logo

Siam Rehab Thailand Gameverslaving

In Nederland zijn meer dan 20.000 mensen verslaafd aan gamen. Een gameverslaving kan grote gevolgen voor je hebben. Het zijn ook niet alleen jongeren die verslaafd zijn aan gamen. Iedereen kan er mee te maken krijgen. Games zijn een uitvlucht om even te ontsnappen aan het echte leven. Je kunt je terugtrekken in een fantasiewereld. Siam Rehab is een afkickkliniek in het buitenland waar je kan afkicken van jouw gameverslaving.

Wat is een gameverslaving?

Een gameverslaving is niet ‘even een potje gamen’. Een gameverslaving is als je hele dagen of alle avonden bezig bent met gamen. Je bent dan ook geestelijk afhankelijk van gamen. Als je gamen nodig hebt om de dag goed door te komen dan ben je waarschijnlijk verslaafd. Een gameverslaving gaat ook vaak samen met een cocaïne, speed en/of alcoholverslaving. Deze middelen zorgen ervoor dat je langer kunt doorgaan met gamen. Hoewel het voornamelijk jongeren zijn die gevoelig zijn voor een gameverslaving, zien we dat ook steeds meer ouderen verslaafd raken aan gamen.

Ben ik verslaafd aan gamen?

Je bent verslaafd aan gamen indien:

• Je gamet meer dan je zou willen
• Je dagelijks leven lijdt eronder zoals school, werk, hobby’s en sociale bezigheden
• Je kunt jezelf lastig losmaken van de gamen, je kan er niet mee stoppen
• Je eerste prioriteit is gamen
• Tot slot, je kunt niet stoppen

Risico’s gamerverslaving

De risico’s van een gameverslaving zijn groot.

  • Je kan problemen krijgen met je gezondheid
  • Je kan er depressief van worden
  • Je voelt je angstig, agressief, futloos en somber
  • Mensen die verslaafd zijn aan gamen, verzorgen zichzelf bovendien vaak slecht. Ze slapen bijvoorbeeld (te) weinig, eten ongezond of niet, bewegen niet genoeg en raken daardoor in een sociaal isolement.

Er zijn verschillende games waarvan sommige een groter verslavingsrisico hebben dan andere spellen.

• Multiplayer online games
Dit zijn spellen die je samen met anderen speelt in een digitale wereld. Voorbeelden zijn Runescape, World of Warcraft, Call of Duty en Battlefield. Deze games hebben een verhoogd risico op verslaving. De groepsdruk bij deze games is hoog, een sterke tunnelvisie en de beloningscyclus is kort. Bovendien zijn deze games bij uitstek geschikt om te ontsnappen aan de werkelijkheid.

• Browser games
Deze kleine spelletjes speel je online. Denk aan Wordfeud, Farmville of spelletjes op je mobiele telefoon. Het risico op verslaving is hierbij kleiner. Ze hebben wel een korte beloningscyclus, maar er is geen groepsdruk en er is ook geen sprake van een fantasiewereld om in te ontsnappen. De spellen hebben meestal ook een einde, waardoor het makkelijker is om ermee te stoppen.

• Offline games
Dit zijn spellen die je offline speelt op bijvoorbeeld een XboX, Wii of DS. Voorbeelden zijn FiFa Voetbal, Grand Theft Auto, maar ook Super Mario en Pacman vallen in deze categorie. De verslavingsrisico’s van deze games verschillen sterk. Ze hebben vaak een sterke fantasiewereld die vergelijkbaar is met de multiplayer online games, maar kennen daarentegen wel vaak een einde. Bovendien ontbreekt de groepsdruk.

Behandeling van een gameverslaving

Een gameverslaving valt lastig te meten aan het aantal uren dat je besteedt aan gamen. Sommige kunnen dagelijks uren gamen zonder verslaafd te zijn. Voor anderen geldt dat stoppen met gamen bijna onmogelijk is. Dit heeft te maken met de adrenaline, endorfine en dopamine die jouw lichaam aanmaakt tijdens het gamen. Net als bij drugs of alcohol hebben deze stofjes een verslavende en aantrekkende werking. Als je uitgespeeld bent, daalt de concentratie van deze stofjes weer waardoor je last krijgt van afkickverschijnselen.

Bij Siam Rehab kunnen we jouw helpen om af te kicken van je gameverslaving. Siam Rehab biedt verslavingszorg aan in het buitenland (Thailand). Hier kick je af in de mooie en rustige omgeving van Thailand. Onze behandelaren hebben zelf ervaring met verslavingen en kunnen je daarom ook uitstekend helpen om jou te laten afkicken.

Internetverslaving

Naast gameverslaving komen er tegenwoordig ook andere digitale verslavingen door, denk aan:

• (Online) koopverslaving
• Social Media-verslaving
• Pornoverslaving

Dit zijn geen gameverslavingen, maar dit zijn ook voorbeelden van verslavingen die zijn ontstaan door de opkomst van internet.

Indien je wilt aanmelden, dan kan dat hier, heb je nog vragen of wil je meer informatie over ons en ons behandelprogramma, neem dat contact op met via het contactformulier, e-mail naar roy@siamrehab.com, of bel naar 06-19 234 586.

Gameverslaving