Bel of WhatsApp ons op +31 619 234 586
siam rehab logo

Over Siam Rehab Thailand

Siam Rehab is een vooraanstaande afkickkliniek in het buitenland (Thailand) waar je kan afkicken van jouw verslaving. We opereren vanuit een 30 hectare groot complex midden in de natuur met behandelprogramma’s en alle benodigdheden die nodig zijn zodat jij je verslaving kan overwinnen.

Over Siam Rehab Thailand

Siam Rehab biedt verslavingszorg aan in het buitenland (Thailand).

Siam Rehab is begonnen als Serenity Rehab Thailand van 2014 tot midden 2018. Om de groeiende verwarring die ontstond met de naam Serenity en de meerdere kinieken met diezelfde naam wereldwijd te voorkomen, opereren we heden onder de naam Siam Rehab.

Siam Rehab door de jaren heen

  • Gestart op Koh Samui  – 5 mei 2014
  • Verhuisd naar Chiang Rai  – januari 2016
  • Dr. Mark Sukkhosawat wordt Klinisch Directeur
  • Naamsverandering naar Siam Rehab – augustus 2018
  • Verhuisd naar nieuwe complex in Chiang Rai – november 2018

Opening op Koh Samui - mei 2014

Siam Rehab is begonnen als Serenity Rehab op het eiland Koh Samui in Thailand in mei 2014. De oprichter van de kliniek is Theo de Vries, die zelf ervaring heeft met een drugsverslaving en tijdens die periode meerdere afkickklinieken heeft bezocht.

Sinds zijn twaalfde heeft Theo te maken gehad met verslavingen en alle problemen die ermee samenhingen. Ongeveer 11 jaar geleden ging Theo voor het eerst in behandeling. Na een aantal jaren van herstel begon Theo te dromen over hoe hij andere verslaafden kon gaan helpen om nuchter te blijven en hoe hij zijn eigen ervaring kan gebruiken om anderen te helpen om een leven te leiden zonder afhankelijk te zijn van drugs of alcohol.

Nadat hij zich Thailand had gevestigd, vond Theo een geweldig team van mensen die zijn visie en passie deelden, en die ook hun eigen persoonlijke ervaring met verslaving hebben. Siam Rehab werd geboren: Een afkickkliniek die toegankelijk is voor een ieder die bereid is zijn leven te veranderen.

Deze innerlijke vrede staat in veel afkickklinieken bekend als Serenity, hieruit ontstond dan ook de naam Serenity Rehab Thailand.

In 2014 ontmoet Theo Wade Dupuis, een expert op het gebied van het opzetten van verslavingsklinieken. In 2006 zette Wade de eerste, op westerse patiënten gerichte, verslavingskliniek in Azië op, hiermee opende hij de markt voor afkickklinieken in Azië gericht op westerse verslaafden.

Verhuizing naar Chiang Rai - januari 2016

Samui is een prachtige locatie. Echter zijn we erachter gekomen dat veel patiënten het moeilijk hadden om in de nabijheid te zijn van het nabijgelegen nachtleven, zeker aan het begin van hun herstelperiode. Daarnaast zijn we tot de conclusie gekomen dat de kosten voor ons behandelprogramma veel te hoog waren.

Lerend van deze ervaring op Samui, zijn we begonnen met het opzetten van een nieuwe kliniek. Voorwaarde was wel dat we graag in Thailand wilde blijven, ten eerste omdat de kosten in Thailand laag zijn en ten tweede omdat we ons altijd thuis hebben gevoeld in Thailand. We zijn toen op zoek gegaan naar een plek die midden in de natuur ligt maar ook goed bereikbaar is, we hebben deze plek gevonden in Chiang Rai, in Noord-Thailand.

In Chiang Rai kunnen we een behandelprogramma aanbieden in een mooie en rustige omgeving.

one to one counselling at rehab

Dr. Mark onze klinische directeur.

Kort na de verhuizing naar Chiang Rai zijn we een samenwerking aangegaan met Dr. (Mark) Nattapatt Sukkhosawat, MD. Dr. Mark heeft sinds hij afstudeerde aan de Universiteit van Chiang Mai (Medische faculteit) al meer dan 19 ervaring. Dr. Mark is gespecialiseerd in de verslavingspsychiatrie in het psychiatrisch ziekenhuis Suan Prung. Dr. Mark is met grote regelmaat aanwezig op de kliniek en hij houdt toezicht op alle medische vragen en behoeften van onze patiënten, tevens houdt hij toezicht op de detox behandeling en indien nodig poliklinische behandelingen vanuit zijn kliniek of nabijgelegen ziekenhuis. Vanuit zijn eigen kliniek of vanuit het nabijgelegen Kasemrad Sriburin Ziekenhuis levert hij nazorg voor de patiënten die hun behandeling bij ons hebben afgerond. Kasemrad Sriburin is een uitstekend privé ziekenhuis welke alle vormen van behandelingen aanbiedt zoals spoedeisende psychiatrische hulp, detox behandelingen en een variatie aan poliklinische- of klinische behandelingen. De nabijheid van dit uitstekende ziekenhuis was een belangrijke reden om te kiezen voor Chiang Rai als de locatie voor onze kliniek.

Naamsverandering Naar Siam Rehab - augustus 2018

Midden 2018 werd het steeds duidelijker dat de naam Serenity voor verwarring zorgde. Er zijn namelijk wereldwijd vele klinieken die Serenity Rehab heten maar veelal niks met elkaar te maken hebben behalve de gedeelde naam. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe en unieke naam voor onze kliniek met als voorwaarde dat de nieuwe naam wel de identiteit van onze kliniek zou uitdragen.

Rond 2010 stichtte de Australische behandelaar, Tim Armstrong, met 30 jaar ervaring, Siam Rehab in Nakhon Sawan op, dit werd een hoog gewaardeerde kliniek. Na een aantal jaar werd de kliniek gesloten en werd de naam Siam Rehab weer beschikbaar.
Tijdens onze zoektochtzoektocht naar een nieuwe naam werd Siam Rehab gekozen als de naam voor onze verslavingskliniek. Voor de rest bleef alles aan het programma en het team hetzelfde.

De Verhuizing naar de nieuwe locatie in Chiang Rai - november 2018

Op 06 november 2018 nam Siam Rehab de nieuwe 30 hectare kliniek in Chiang Rai in gebruik.
Siam Rehab opereerde tussen 2014 en mid-2018 onder de naam Serenity Rehab Thailand. Door de oplopende verwarring door het gebruik van de naam Serenity door veel klinieken in verschillende landen werd dit gedaan onder de naam Siam Rehab.