Bel of WhatsApp ons op +31 619 234 586
siam rehab logo

Siam Rehab Thailand
NAD+-therapie

Siam Rehab gaat verder dan de andere afkickklinieken. Naast onze ‘evidence-based’ behandelingen (het uitvoeren van een handeling gebaseerd op de best beschikbare informatie over doelmatigheid en doeltreffendheid) om af te kicken van je verslaving helpen wij je ook om lichamelijk en fysiek weer fit te worden. Deze combinatie zorgt ervoor dat je clean wordt en clean blijft.NAD+ Therapie Thailand

NAD+ Therapie Thailand
NAD+: een effectieve manier om af te kicken van een verslaving
Door Dr. Erik Fleischman, specialist in regeneratieve geneeskunde en specialist in infectieziekten
Uitvoerend medisch adviseur van Siam Rehab Thailand

NAD+-therapie bij behandeling van een verslaving

NAD + is een co-enzym die in alle levende cellen wordt aangetroffen en het speelt een vitale rol in het energiemetabolisme en het handhaven van een goede cel werking. NAD + is vooral belangrijk voor het functioneren van onze cellen die ons voedsel en zuurstof omzetten in energie.
NAD+ wordt steeds meer, met succes, gebruikt bij een aantal medische problemen, zoals depressie/angst, neurologische aandoeningen (MS, Parkinson en dementie), hart- en nierfalen en leveraandoeningen.

Hoe past NAD+ therapie in de behandeling van een verslaving?

We hebben NAD therapie al met succes ingezet bij het behandelen van verslavingen. Met de NAD+ behandeling zorgen we er voor onze patiënten worden gekalmeerd. Hierdoor worden angsten weggenomen en zorgt ervoor dat ook dwangmatig gedrag verdwijnt (wat veel voorkomt bij verslaafden). Minder angst leidt dus tot minder dwangmatig gedrag/verlangens en is dus hierdoor een geschikte methode voor een verslaafde om zijn verslaving onder controle te krijgen.

Onze artsen hebben met meer dan 25 jaar ervaring in de verslavingszorg en zijn ervan overtuigd dat een NAD+-behandeling de snelste en meest effectieve manier is om een verslaving te behandelen. De wetenschap ondersteund dit ook.
NAD is wat we noemen een mitochondriale therapie. Wellicht ken je het woord Mitochondriën nog uit je middelbare schooltijd. Mitochondriën zijn de batterijtjes of de energiefabriekjes van de cel en komen voor in elke cel van ons lichaam, behalve in de rode bloedcellen. Mitochondria produceren bijna alle energie die we in ons lichaam nodig hebben om te leven en te groeien. Als ze falen, is er een tekort aan energie in de cel. Daardoor gaan cellen slecht functioneren of kunnen ze zelfs afsterven. Organen die harder werken hebben meer mitochondriën – meer batterijvermogen. Dit is vooral belangrijk voor onze organen die nooit slapen en nooit rusten zoals: het zenuwstelsel, de lever, het hart en de nieren. Zelfs als de rest van je lichaam slaapt, functioneren deze organen op volle kracht.

Meer over de hersenen en het zenuwstelsel.

Neurotransmitters zijn stoffen die signalen doorgeven in de hersenen tussen zenuwcellen of spiercellen. We weten dat angst, depressie en dwang het gevolg zijn van een onvoldoende of gebrekkige aanmaak van neurotransmitters zoals serotonine en melatonine. In het verleden zijn antidepressiva de enige medicijnen die werden gebruikt om angst, depressie en dwang te behandelen. Wij zijn echter geen voorstander om deze medicijnen zomaar voor te schrijven. Deze medicijnen hebben namelijk bijwerkingen die het afkicken van een verslaving bemoeilijken. Denk aan vermoeidheid, gewichtstoename, verlies van libido en een verstoorde hormoonbalans. Daarom willen we deze medicijnen het liefst zo min mogelijk gebruiken. En als je ze al gebruikt: Evalueer na 6 maanden het effect om te bepalen om wel of niet door te gaan met deze medicatie.

Onze artsen gebruiken al vele jaren NAD+-therapie om stress, depressie, vergeetachtigheid en concentratieproblemen te behandelen. Resultaten zien we al na 2 behandelingen. Je gaat beter slapen, je hebt minder angst en je kan je beter concentreren.


Effecten op lever en nieren.

Uit onze ervaring weten we dat een verslaving grote en blijvende schade aan je lever kan toebrengen. Verslaafden lopen het risico dat cellen in het lever worden vernietigd en er kan littekenvorming op het lever ontstaan.
Symptomen van leverbeschadiging kunnen zijn:

– Extreme vermoeidheid
– Verlies van concentratie
– Doffe, bleke huid
– Verlies van libido
– Dementie

En nog erger, zodra de lever begint te falen, zullen ook de nieren gaan falen. Een lever kan zich (indien de schade beperkt) is, nog helen. Nieren kunnen niet genezen, deze schade is blijvend.

Zowel de lever als nieren zijn organen die 24 uur per dag actief zijn. In vergelijking met de andere organen hebben zij dan ook de hoogste hoeveelheid mitochondriën. Hierdoor heeft een NAD+ behandeling een positief effect bij het genezen van een beschadigde lever en nieren. Uiteindelijk zal door de NAD+ behandeling, de cellen die zijn beschadigd, weer normale, gezonde en functionele cellen worden. Dit effect is al zichtbaar na de eerste paar behandelingen.

Veroudering en de effecten van drugs en alcohol.

Het is algemeen bekend dat drugs en alcohol geen positief effect hebben om je lichaam jong en gezond te houden. Slechte voeding en een gebrek aan slaap is hier een gevolg van. Drugs en alcohol in combinatie met slechte voeding, weinig slaap en veel stress hebben een grote (negatieve) invloed op de productie van hormonen . Ons lichaam heeft 55 hormonen, maar slechts 2 verschillende hormoonroutes: stresshormonen en geslachtshormonen.

Geslachtshormonen stimuleren bij mannen de testis tot de aanmaak van testosteron, en bij vrouwen de eierstokken tot de aanmaak van oestrogeen

Stresshormonen zijn reactief en zijn om te overleven. Stresshormonen zorgen voor een hogere hartslag en bloeddruk, waardoor het lichaam optimaal kan presteren. Daarbij worden andere lichaamsfuncties uitgeschakeld. Wanneer het lichaam onder stress staat, stopt het met het maken van geslachtshormonen en verschuift de productie naar deze stresshormonen. Het resultaat is:

– Over stimulatie van de hersenen en slecht slapen
– Gewichtstoename en het vasthouden van vocht
– Verhoogde bloedsuikerspiegel en aanleg voor diabetes
– Verlies van testosteron en productie van geslachtshormonen

NAD herstelt de maximale productie van gezonde cellen en door je beter te laten slapen en angst te verminderen, kan het de stresshormonen onderdrukken en er voor zorgen dat de productie van geslachtshormonen wordt herstelt. Het is zelfs zo efficiënt in het verhogen van de productie van gezonde hormonen, dat het zelfs wordt gebruikt om de vruchtbaarheid te verhogen bij zowel mannen als vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen.

Samenvatting: NAD+ zou naar onze mening standaard moeten worden gebruikt voor de behandeling van verslaafden. NAD+ kan op korte termijn ervoor zorgen dat je angsten sterk worden verminderd en dat je geen concentratieproblemen meer hebt. Daarnaast heeft een NAD+ behandeling een positief effect op het genezen van je lever, nieren en hersenen. Hierdoor is de NAD+ behandeling een vast onderdeel geworden in onze behandeling van een verslaving.