Bel of WhatsApp ons op +31 619 234 586
siam rehab logo

Wat is Fentanyl?

Wat is Fentanyl?

Oorspronkelijk een voorgeschreven pijnstiller, wordt gezegd dat Fentanyl de doodsoorzaak is van Tom Petty en Prince. Wat ooit werd beschouwd als een van de moeilijkst verkrijgbare medicijnen, hebben clandestiene laboratoria vandaag de straten overspoeld met deze zeer krachtige en uiterst dodelijke opioïde.

Wat Is Fentanyl?

Fentanyl is een opioïde pijnstiller die ongeveer 100 keer sterker is dan morfine. Het is bedoeld om intense pijn te verlichten en wordt meestal voorgeschreven aan mensen met bepaalde vormen van kanker of ziekten, of aan terminaal zieken. Fentanyl blokkeert de pijnreceptoren in de hersenen en verhoogt de afgifte van dopamine. Dit medicijn is zeer verslavend en heeft een hoog risico op overdosering als het verkeerd wordt toegediend. Omdat Fentanyl in illegale laboratoria wordt geproduceerd, is het mogelijk dat de makers hun kosten verlagen door het te mengen met andere stoffen, meestal heroïne of andere opiaten/opioïden. Wanneer dit illegale Fentanyl op straat terechtkomt, zijn de risico’s op problemen uiterst hoog.

Straatnamen

De straatnamen voor Fentanyl verschillen per locatie. Enkele van de meer bekende namen zijn:

 • China Girl
 • Friend
 • F
 • Dance Fever
 • Tango and Cash
 • Goodfella
 • Jackpot

Fentanyl wordt ook vaak verkocht als heroïne of Xanax, omdat het in veel gebieden gemakkelijker verkrijgbaar is dan andere illegale drugs. Dit leidt tot aanzienlijke problemen voor heroïnegebruikers die denken dat ze heroïne kopen, maar in plaats daarvan Fentanyl kopen – een veel krachtiger medicijn.

 

Fentanyl Verslaving

Iedereen die Fentanyl gebruikt, loopt het risico om verslaafd te raken – ongeacht of ze het al dan niet op recept hebben gekregen. Vanwege de effecten, die vergelijkbaar zijn met heroïne, hebben dealers erom bekend het te mengen met andere drugs als middel om klanten vast te houden. Helaas stelt dit veel mensen bloot aan de effecten en risico’s van Fentanyl zonder hun medeweten.

Wanneer dit gebeurt, kan het een situatie creëren die moeilijk te doorbreken is. Niet alleen kan iemand ernstige ontwenningsverschijnselen ervaren, ze begrijpen mogelijk niet hoe ze op de juiste manier moeten doseren, wat het aantal opioïde-gerelateerde overdoseringen verhoogt. Deze situatie vormt een uitdaging voor gebruikers die vaak al worstelen met een verslaving, maar ook voor hulpverleners en medische klinieken die moeite kunnen hebben om iets te behandelen dat ze niet weten dat aanwezig is.

De Effecten van Fentanylgebruik

Net als andere opioïde pijnstillers bindt Fentanyl zich aan gebieden in de hersenen die verantwoordelijk zijn voor het reguleren van pijn en emotie. Het medicijn veroorzaakt een verhoogde staat van ontspanning en euforie, evenals slaperigheid. Het medicijn kan ook onaangename effecten veroorzaken, waaronder:

 • Onvermogen om zich te concentreren
 • Vernauwde pupillen
 • Zweten
 • Zwakte
 • Misselijkheid en/of overgeven
 • Droge mond
 • Vertraagde hartslag
 • Oppervlakkige ademhaling
 • Onregelmatige ademhaling
 • Verstopping
 • Angst
 • Koorts
 • Allergische reactie

Sommige mensen horen over de effecten en worden verleid om het te proberen. Het is echter zeer belangrijk om te begrijpen dat het extreem eenvoudig is om dodelijk te overdoseren met dit medicijn. Een dodelijke dosis Fentanyl is slechts 2 milligram, of een tiende van de dodelijke dosis van heroïne. Volgens het Centrum voor Ziektecontrole en Preventie in de VS was Fentanyl verantwoordelijk voor 20.000 sterfgevallen in 2016. Als jij of iemand die je kent verslaafd is aan dit medicijn of een ander opiaat/opioïde, is het belangrijk om te weten wat je behandelingsmogelijkheden voor Fentanyl zijn. Bedenk dat, gezien de ernst van deze verslaving, iedereen die Fentanyl heeft misbruikt, hulp moet krijgen in een afkickkliniek.

Het Belang van Ontgifting

Wat betreft uw behandelingsmogelijkheden zal ontgifting vrijwel zeker noodzakelijk zijn.

Ongeacht waarom iemand begint met het misbruiken van het medicijn, kan dit hen blootstellen aan aanzienlijke gevaren, inclusief de dood. Professionele zorg met inbegrip van een ontgifting in een behandelingscentrum moet worden gezocht. Wanneer het lichaam afhankelijk wordt van het medicijn en het niet langer krijgt, kunnen ontwenningsverschijnselen optreden, waaronder krachtige hunkering, krampen, misselijkheid, overgeven, angst, prikkelbaarheid en depressie. Deze symptomen kunnen zo ernstig zijn dat het erg moeilijk is om te stoppen met het gebruik. Zelfs de meest toegewijde mensen die vastbesloten zijn om te stoppen, kunnen moeite hebben zonder de steun van een behandelingscentrum.

Bij Siam Rehab kunnen mannen en vrouwen die tot nu toe niet in staat zijn geweest om te stoppen met hun Fentanyl-misbruik, hun behandeling beginnen met een veilige, medisch begeleide ontgifting. Een Fentanyl-ontgifting omvat het fysiologische proces waarbij toxines, vergiften en andere schadelijke stoffen uit het lichaam worden geëlimineerd. De voordelen van het voltooien van een Fentanyl-ontgifting bij Siam Rehab zijn onder andere:

 • We hebben een gekwalificeerde verslavingspsychiater als medisch directeur en hoofd van de behandeling.
 • U kunt tijdens de ontgifting medicijnen en therapie krijgen om uw ongemak, hunkering en andere verontrustende symptomen te verlichten.
 • U zult zich veilig en gesteund voelen dankzij 24-uurszorg.
 • We bieden een veilige omgeving waarin u geen toegang heeft tot drugs, waardoor het risico op een onmiddellijke terugval wordt weggenomen.
 • We hebben een team van meelevende, zeer geschoolde professionals om u door het ontgifting- en revalidatieproces te begeleiden.

Nadat de ontgifting is voltooid, kunt u beginnen met residentiële revalidatiebehandeling, wat zorgt voor continuïteit in de zorg, het risico op een mogelijke onmiddellijke terugval voorkomt en u de noodzakelijke tools en copingmechanismen geeft die essentieel zijn voor het vestigen van een langetermijnherstel.

Behandeling voor een Fentanyl Verslaving

Afhankelijk van de gekozen behandelingsmogelijkheden kunt u deelnemen aan een breed scala van therapieën. Het wordt sterk aanbevolen om een Fentanyl-verslaving niet zelfstandig, zonder medisch toezicht, te behandelen. Door de juiste ontgiftings- en revalidatiecentra te kiezen, kunt u gerust zijn in de wetenschap dat medische oplossingen zullen worden geboden om de ontwenningsverschijnselen te beheersen en u te beschermen tegen onnodig letsel.

Door naar een afkickkliniek te gaan, zoals Siam Rehab, kunt u uw leven herwinnen, uw doel vinden en veilig herstellen van een verslaving. Om meer te weten te komen over ons Fentanyl-revalidatieprogramma in Thailand, kunt u vandaag nog contact opnemen met Siam Rehab.