Bel of WhatsApp ons op +31 619 234 586
siam rehab logo

Medische detox voor verslavingszorg

De medische zorg en detox in Siam Rehab wordt verzorgd door dr. Mark Sukkhosawat een gediplomeerd psychiater en huisarts met 19 jaar ervaring en gespecialiseerd in verslavingszorg.  Siam Rehab is een afkickkliniek in het buitenland (Thailand) waar je kan afkicken van jouw verslaving.

Medische Detox voor verslavingszorg – Inclusief bij de behandeling

Siam Rehab biedt verslavingszorg aan in het buitenland (Thailand). In Thailand zijn detox-medicijnen, net als in de meeste landen, gereguleerde medicijnen die alleen kunnen worden voorgeschreven onder toezicht van een erkende arts.

Medisch directeur van Siam Rehab is dr. (Mark) Nattapatt Sukkhosawat. Dr. Mark is al 19 jaar werkzaam als arts. Hij studeerde af aan de Universiteit van Chiang Mai Medical School, is opgeleid aan het Suan Prung Psychiatric Hospital en is gespecialiseerd in psychiatrie en verslavingsgeneeskunde.

Regelmatig op locatie in Siam Rehab, houdt dr. Mark toezicht op alle medische behoeften van onze patiënten, als ook op de  detox en polikliniek vanuit zijn kliniek in de stad, of in het nabijgelegen Kasemrad Sriburin Hospital. Kasemrad Sriburin is een particuliere, full-service ziekenhuis en het belangrijkste medische centrum in de provincie Chiang Rai.

Een detoxbehandeling is nooit gemakkelijk. Onder toezicht van dr. Mark worden patiënten het echter zo aangenaam mogelijk gemaakt. De detoxbehandeling is afhankelijk van de drugs die onze patiënten hebben gebruikt en de mate van lichamelijke afhankelijkheid van die drugs.

Opmerking: Siam Rehab is geen medische faciliteit, dus elke noodzakelijke medische behandeling zal plaatsvinden in het ziekenhuis en, indien nodig, ter plaatse in Siam Rehab als polikliniek, onder de zorg van Dr. Mark.

Op abstinentie gebaseerde behandeling voor verslavingszorg

De behandeling bij Siam Rehab is gebaseerd op geheel onthouding. Wel geloven wij dat detox-medicijnen nuttig kunnen zijn in de beginfase van een verslavingsbehandeling. We kunnen echter alleen patiënten behandelen die volledige abstinentie nastreven. Patiënten kunnen bij Siam Rehab blijven worden behandeld als ze het afbouwprogramma volgen. We staan patiënten echter niet toe om in Siam Rehab te blijven als ze van plan zijn om de detox-medicatie te blijven gebruiken als onderhoudstherapie of voor langdurig gebruik.

Medicatie en voorschriften

Andere medicijnen die patiënten nodig hebben voor hun gezondheid, zoals bloeddrukmedicatie, hartmedicatie, enz., zijn prima en we verwachten dat patiënten deze innemen zoals voorgeschreven door hun arts.

Detox-medicatie voorgeschreven door de arts hangt af van je behoeften. Het doel van de medicatie is dat je alleen de benodigde hoeveelheid neemt om je behaaglijk en pijnvrij te houden zodat je kan deelnemen aan de behandeling. Dus als je medicatie gebruikt voor de detox is dat prima maar wel met het voornemen om deze zo snel mogelijk af te bouwen zodat je volledig abstinent bent en zo snel mogelijk aan je herstel kunt werken.

Alcohol detox, amfetamine detox en stimulerende middelen detox

Voor alcohol en amfetaminen zal  dr. Mark, voor een zo kort mogelijke periode, voornamelijk diazepam, leversupplementen en slaappillen voorschrijven. Dr. Mark heeft ervaring met detoxbehandelingen van benzedrine, cocaïne en crack, marihuana, synthetische marihuana en methamfetamine.

Benzodiazepine detox

Verslaving aan slaapmiddelen (zoals Zolpidem), valium en alprazolam (Xanax) komt zeer vaak voor en Siam Rehab heeft veel patiënten die deze medicijnen misbruiken. Dr. Mark heeft ervaring in het behandelen van deze verslavingen en heeft een effectieve detoxbehandeling hiervoor.

Detox van opiaten

Siam Rehab heeft veel patiënten die worstelen met een verslaving aan opiaten/opioïden, waaronder demoral, ketamine, methadon, morfine, oxycodon, oxycontin, percodan en vicodin. De detoxbehandeling van deze opiaten is een expertisegebied van Dr. Mark.

Chiang Rai Medische Faciliteiten - Kasemrad Sriburin ziekenhuis

Chiang Rai has an excellent private, full-service hospital: Kasemrad Sriburin Hospital . Kasemrad offers emergency care, psychiatric care, detox treatment and a variety of other inpatient and outpatient treatments. The proximity of this excellent medical care and the availability of Dr. Mark were important and determining factors in choosing Chiang Rai as the location for our rehab.

 

Gerelateerde artikelen