Detoxen bij Siam Rehab

In Thailand, zoals in de meeste landen, kunnen detox medicijnen alleen worden voorgeschreven en toegediend worden door en onder supervisie van een bevoegde arts.

Siam Rehabs arts is Dr. (Mark) Nattapat Sukkhosawat, MD. Dr. Mark oefent al 19 jaar zijn medisch beroep uit. Hij is afgestudeerd aan de Universiteit van Chiang Mai's Medische Faculteit, en getraind in het Suang Prung Psychiatrische Ziekenhuis, dat gespecialiseerd is in psychiatrie en verslavingsgeneeskunde.

Dr. Nattapatt Sukkhosawat, MD. (Dr. Mark) – Medisch Directeur

Tijdens zijn wekelijkse bezoeken aan Siam Rehab overziet Dr. Mark alle benodigde medische behoeften van onze cliënten, evenals als poliklinische detox vanuit zijn kliniek in de stad, in het nabijgelegen Kasemrad Sriburin Ziekenhuis. Kasemrad Sriburin is een privé-ziekenhuis met alle medische voorzieningen en het voornaamste medisch centrum van de provincie Chiang Rai.

Detox is nooit gemakkelijk. Maar onder de supervisie van Dr. Mark wordt het de cliënten zo aangenaam mogelijk gemaakt. De detox recepten hangen af van het soort substantie(s) dat de cliënten gebruikt hebben en het niveau van lichamelijke afhankelijkheid.

Siam Rehab is geen medische faciliteit, dus elke medische behandeling voor de cliënt wordt gedaan bij het ziekenhuis en indien van toepassing, ter plekke bij Siam Rehab poliklinisch, onder toezicht van Dr. Mark.

Verslavingsbehandeling Gebaseerd op Geheel Onthouding

De behandeling bij Siam Rehab is gebaseerd op een programma van geheelonthouding. Wij geloven dat detox medicatie nuttig kunnen zijn in de beginfase van de verslavingsbehandeling. Wij zullen alleen diegenen toelaten in ons programma die dit doel van geheelonthouding voor ogen hebben. Cliënten mogen bij Siam Rehab blijven als zij een snelle afbouw-kuur volgen. Wij staan niet toe dat cliënten in de kliniek blijven als zij van plan zijn door te gaan met het nemen van detox medicatie, als onderhoudstherapie of voor langdurig gebruik.

Medicatie en Recepten

Overige medicatie die cliënten nemen voor hun gezondheid, zoals bloeddruk medicatie, hart medicatie, etc. zijn prima en wij verwachten dat de cliënten deze zullen nemen zoals voorgeschreven door hun arts.

De medicatie die de arts zal voorschrijven hangt af van uw behoefte in overleg met de arts; voor opiaat detox zal hij vaak een korte kuur van methadon, diazepam en tramadol voorschrijven. Het doel voor u is om alleen maar de voorgeschreven hoeveelheid te nemen om u comfortabel en vrij van pijn te laten ontgiften, terwijl u nog steeds in staat bent om deel te nemen aan het programma. De arts gelooft niet in het aanhouden van methadon als therapie voor de meeste mensen, waarbij zij voor onbepaalde tijd op methadon worden gezet.

Dus met dit in gedachten, als methadon nodig is, zult u snel afbouwen met als doel volledig drugsvrij te zijn om zo snel mogelijk aan uw herstel te werken.

Alcohol Detox, Amfetamine Detox en Stimulerende Middelen Detox

Voor alcohol en amfetamines zien wij vaak dat Dr. Mark diazepam, lever supplementen en slaappillen voorschrijft – voor de absoluut noodzakelijke duur. Dr. Mark heeft detox behandelingen gedaan voor benzodiazepines, cocaïne, crack cocaïne, marihuana, synthetische marihuana en methamphetamine.

Benzodiazepine Detox

Valium en Xanax-verslaving etc. komen tegenwoordig maar al te vaak voor, en Siam Rehab heeft vele cliënten die deze soorten van medicatie misbruiken. Dr. Mark heeft ervaring met het behandelen van de verslaving aan deze substanties, met een effectieve (korte) detox kuur.

Opiaten Detox

Siam Rehab heeft veel cliënten gehad die kampten met een verslaving aan opiaten/opiods, inclusief Demoral, Ketamine, Methadon, Morphine, Oxycodone, Oxycontin, Percodan en Vicodin. Dr. Mark is een expert op het gebied van opiaat detox.

Detox en Medicatie Voorwaarden

Medische bezoeken zijn inclusief in het programma maar medicatie NIET. U bent verantwoordelijk voor de kosten van de medicatie direct in het kantoor van de dokter of ziekenhuis. - Medicatie en behandeling voor andere condities zijn niet inclusief, zoals bloeddruk medicatie, diabetes medicatie, antidepressiva medicatie, etc. - Medische zorg bij opname ofwel in onze kliniek ofwel in het ziekenhuis wordt niet gedekt door Siam Rehab en u wordt direct gefactureerd door onze kliniek of het ziekenhuis. (Verreweg het grootste deel van de cliënten hoeft niet te worden opgenomen voor medische zorg). - Cliënten worden opgenomen bij Siam Rehab als het hun doel is om volledige onthouding van onnodige stimulerende middelen te bereiken. Cliënten mogen geen methadon of benzodiazepines blijven gebruiken tijdens het volledige behandelingscircuit bij Siam Rehab. - Zelfs als deze medicatie voorgeschreven zijn door een arts in het thuisland van de cliënt, dan nog moeten alle medicatie die ingenomen worden in Siam Rehab toegestaan worden door onze verslavings arts Dr. Mark.

Chiang Rai Medische Voorzieningen – Kasemrad Sriburin Ziekenhuis

Chiang Rai heeft een uitstekend privé-ziekenhuis met alle medische voorzieningen: Kasemrad Sriburin Hospital. Kasemrad biedt spoedhulp, psychiatrische specialisme en detoxificatie/ontgifting aan. De nabijheid van uitstekende medische zorg en de beschikbaarheid van Dr. Mark waren belangrijke bepalende factoren bij het kiezen van Chiang Rai als DE locatie voor onze afkickkliniek in het rustige noorden van Thailand.