Over Ons

Siam Rehab heeft de afgelopen 4 jaar geopereerd onder de naam Siam Rehab Thailand. Doordat er wereldwijd vele afkickklinieken zijn met de naam Siam Rehab, hebben wij besloten om onze naam te veranderen naar Siam Rehab. Siam betekent Thailand in het oud Thais en is een toepasselijke en makkelijke naam om te onthouden. Zeker zo belangrijk is het feit dat wij nu de enige kliniek ter wereld zijn met de naam Siam Rehab en dit scheelt een hoop misverstanden.

Korte Tijdslijn Siam Rehab

  • Gestart op Koh Samui - December 2014
  • Verhuisd naar Chiang Rai - Januari 2016
  • Dr. Mark Sukkhosawat wordt aangesteld als onze Medisch Directeur
  • Equine-Assisted Therapie geïntroduceerd - Mei 2018
  • Naamsverandering naar Siam Rehab - Augustus 2018
  • Verhuizen naar een nieuwe locatie in Chiang Rai - November 2018

Gestart Op Het Eiland Koh Samui - December 2014

Siam Rehab is gestart als Siam Rehab op het eiland Koh Samui, Thailand, in December 2014. Opgericht door Theo de Vries, zelf jarenlang verslaafd geweest en meerdere klinieken bezocht voordat hij uiteindelijk clean werd:

> “Sinds de leeftijd van 12 jaar heb ik gestreden met verslaving en alle problemen die daarmee gepaard gaan. Ongeveer 15 jaar geleden ging ik voor het eerst naar een afkickkliniek en het kostte mij 5 verschillende klinieken om eindelijk aan mijzelf toe te geven dat mijn leven totaal onhandelbaar was geworden op elk gebied, en dat ik iets nieuws moest gaan doen.

Na enkele jaren in herstel begon ik te dromen over hoe ik andere verslaafden zou kunnen helpen en hoe ik mijn ervaring kon gebruiken om door te geven aan de verslaafden die zich nog steeds in de donkere vicieuze cirkel begeven van actieve verslaving." >

Na het settelen in Thailand vond ik een geweldig team van mensen die mijn visie en mijn passie deelden, en die ook hun eigen persoonlijke ervaring met verslaving hebben gehad, Siam Rehab was geboren; een afkickkliniek dat toegankelijk is voor iedereen die bereid is zijn leven te veranderen.

De innerlijke rust dat voortkomt uit het herstellen van verslaving wordt over het algemeen "Siam" genoemd. Dit is de reden dat wij in eerste instantie jarenlang de naam “Siam Rehab Thailand” hebben gebruikt.

Siam Rehab on the Island of Samui

Verhuizing naar Chiang Rai - Januari 2016

Koh Samui is inderdaad een uitstekende locatie voor een vakantie met haar prachtige excursies, stranden en plezier. Wij hebben echter al snel na de start besloten dat Koh Samui - net zoals vele andere plaatsen in het Zuiden van Thailand - niet geschikt is voor een afkickkliniek. Het geeft gewoonweg te veel triggers aan de cliënten in de kliniek en een kliniek hoort een veilige plek te zijn zowel binnen als buiten de kliniek voor de beginnende herstellende verslaafden. Daarnaast is het Zuiden in het algemeen zo’n 25% duurder m.b.t. de operationele kosten en dit moest dan worden doorberekent in de vraagprijs aan de cliënten. Wij willen graag uitstekende therapie aanbieden voor een redelijk bedrag. Al deze redenen tezamen heeft ons doen besluiten om 1500 km naar het uiterste Noorden te vertrekken, het authentieke, rustige Chiang Rai.

Wij vonden een prachtige locatie in Chiang Rai in het Noorden van Thailand. Terwijl Chiang Mai alle aandacht krijgt in de pers en reisgidsen, wordt Chiang Rai nogal eens vergeten.

Dit is voor ons juist goed; niet te veel toerisme, rustige lokale bevolking, goedkopere overheadkosten en uitstekende medische voorzieningen als wel dagelijkse vluchten vanuit Bangkok rechtstreeks naar Chiang Rai (vliegveld code CEI)

Dr. Mark aangesteld als Medisch Directeur

Kort nadat wij zijn verhuisd richting Chiang Rai zijn we beginnen te werken met Dr. (Mark) Nattapatt Sukkhosawat, MD. Dr. Mark heeft 19 jaar geneeskunde beoefend sinds hij is afgestudeerd aan de Universiteit van Chiangmai ‘s Medische Faculteit en hij is gespecialiseerd in Verslavingspsychiatrie bij het Suang Prung Psychiatrisch Ziekenhuis.

Dr. Nattapatt Sukkhosawat, MD. (Dr. Mark) - Medical Director

Regelmatig ter plekke, overziet Dr. Mark alle nodige medische behoeften van onze cliënten, evenals als poliklinische detox vanuit zijn kliniek in de stad of het nabijgelegen ziekenhuis indien nodig. Met zijn kalme en informele houding kan Dr. Mark een cliënt heel snel op zijn gemak stellen en hun geruststellen.

Equine-Assisted Therapie Geïntroduceerd - Mei 2018

In Mei 2018 zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met Eric Van Poucke. Eric is een ervaren Equine-assisted Therapeut

Zijn grote ranch van 100 acre en 28 paarden ligt op ongeveer 10 minuten rijden van onze kliniek. Wij zijn de enige afkickkliniek in Thailand die naast alle andere therapieën ook deze vorm van therapie aanbiedt aan onze cliënten.

"Paarden zijn erg sociaal en communicatief, en passen zich goed aan, speciaal naar andere dieren en mensen in die omgeving. In veel opzichten fungeren ze als een soort afspiegeling van de lichaamstaal en psychische staat van de mensen met wie ze omgaan.

Het cognitieve leerproces tijdens deze therapie helpt mensen om zich meer bewust te worden van hun eigen geestestoestand terwijl ze omgaan en een band creëren met de paarden, en zodoende ook met zichzelf. Het werken met paarden tijdens deze therapie en het leerproces met behulp van paarden kan zowel emotionele rust geven als ook inzicht geven in hoe om te gaan met problemen of kwesties in het dagelijkse leven.

Een belangrijk aspect van het werken met paarden in dit verband is dat het een directe, fysieke ervaring is, in plaats van een meer mentale ervaring die overgebracht wordt via spraak, zoals traditionele therapie. Therapie met behulp van paarden als nevenactiviteit van traditionele therapie kan een aanzienlijk positief effect hebben op de therapeutische voortgang."

Naam verandering naar Siam Rehab - Augustus 2018

Doordat er wereldwijd vele afkickklinieken zijn met de naam "Siam Rehab", hebben wij besloten om onze naam te veranderen naar Siam Rehab. "Siam" betekent Thailand in het oud Thais en is een toepasselijke en makkelijke naam om te onthouden. Zeker zo belangrijk is het feit dat wij nu de enige kliniek ter wereld zijn met de naam Siam Rehab en dit scheelt een hoop misverstanden.

Verhuizing Naar Een Grotere Locatie In Chiang Rai - November 2018

6 November 2018 is Siam Rehab Thailand verhuisd naar een nieuwe, grotere en meer rustigere locatie, 11 hectare groot en slechts 10 minuten rijden van onze oude locatie.

Siam Rehab heeft de afgelopen 4 jaar geopereerd onder de naam Siam Rehab Thailand. Doordat er wereldwijd vele afkickklinieken zijn met de naam Siam Rehab, hebben wij besloten om onze naam te veranderen naar Siam Rehab. Siam betekent Thailand in het oud Thais en is een toepasselijke en makkelijke naam om te onthouden. Zeker zo belangrijk is het feit dat wij nu de enige kliniek ter wereld zijn met de naam Siam Rehab en dit scheelt een hoop misverstanden.