Bel of WhatsApp ons op +31 619 234 586
siam rehab logo

Verslavingspercentage onder Tandartsen

Verslavingspercentage onder Tandartsen

Volgens algemene studies wordt geschat dat tussen de 10 en 12 procent van de algemene bevolking op een bepaald moment in hun leven verslaafd raakt aan drugs of alcohol. Van deze groep komt ongeveer 12 tot 19 procent voor rekening van tandartsen en andere medische beroepsbeoefenaars. Het is algemeen bekend dat medische professionals vatbaar zijn voor het ontwikkelen van een stoornis in het gebruik van stoffen, en de redenen hiervoor zijn talrijk en voortdurend veranderend. Desalniettemin wordt gedacht dat de tandheelkundige praktijk zelf misschien wel de belangrijkste oorzaak is van verslaving aan stoffen onder degenen in het tandheelkundige beroep.

De statistieken zijn beperkt per land; echter, de American Dental Association doet al vele jaren onderzoek naar verslaving onder tandartsen. Volgens de ADA bezit 76 procent van de tandartsen hun eigen praktijk. Het percentage is zeer vergelijkbaar in andere landen, waaronder Canada, Engeland, Frankrijk, Hongkong, Singapore en Australië. Deze professionals worden beschouwd als zeer onafhankelijk en werken lange uren terwijl ze gebogen over de mond van een patiënt staan. Tot 90 procent van de tandartsen rapporteert chronische musculoskeletale pijn als gevolg van hun werk.

De emotionele stress als gevolg van het isolement van het runnen van een praktijk is ook genoemd door de Centers for Disease Control in de Verenigde Staten als een bijdragende factor voor zelfmoord. Hoewel tandartsen elke dag met mensen omgaan, worden ze ook beschouwd als medische professionals die pijn kunnen veroorzaken. Het is zeer moeilijk voor tandartsen om vertrouwen op te bouwen en een persoonlijke relatie met een patiënt aan te gaan. Dit kan emotioneel belastend zijn, zelfs als het niet persoonlijk moet worden opgevat.

Ten slotte, afhankelijk van het land waarin de tandarts zijn diploma heeft behaald, kan hij of zij in ernstige schulden verkeren. In de Verenigde Staten, waar collegegeld tot de duurste ter wereld behoort, behaalt 80 procent van de tandartsen hun diploma met een gemiddelde schuld van $261.149. Het opstarten van een praktijk kan nog duizenden dollars extra kosten. Deze schuldenlast kan leiden tot lange werkuren en zeer weinig vrije tijd.

Om deze problemen te verergeren, is er in veel landen zware concurrentie tussen tandartspraktijken, evenals smalle winstmarges. Dit alles kan zowel lichamelijk als emotioneel belastend zijn.

Alcoholgebruik onder Tandartsen

Rapporten die zijn vrijgegeven door de Gezondheids- en Welzijnscommissie van de ADA suggereren dat voor 37 procent van de tandartsen met een stoornis in het gebruik van stoffen, alcohol hun eerste keuze van drug is. Alcohol is sociaal aanvaardbaar en gemakkelijk verkrijgbaar.

Drugsgebruik onder Tandartsen

Hoewel alcohol misschien de primaire drug van keuze is voor tandartsen, maken voorgeschreven medicijnen ongeveer 31 procent uit van tandartsen die worstelen met een verslaving. Opioïden, waaronder oxycodon en hydrocodon, zijn relatief gemakkelijk te verkrijgen omdat tandartsen ze kunnen voorschrijven. Lachgas wordt ook aanzienlijk misbruikt in het tandheelkundige beroep. Afgezien van deze medicijnen worden ook anti-angstmedicijnen en slaapmiddelen veelvuldig gebruikt.

Straatdrugs worden beschouwd als illegale drugs en omvatten heroïne, methamfetamine en cocaïne. Er wordt gedacht dat tot 10 procent van de tandartsen met een verslaving een van deze stoffen verkiest.

De Risicofactoren Gerelateerd aan Tandartsen met een Verslaving

Risicofactoren voor een verslaving, voor elke bevolking, kunnen een breed scala van biologische, psychologische en sociaaleconomische kwesties omvatten. Geen twee mensen zijn exact hetzelfde; dus kunnen de factoren die leiden tot verslaving zeker variëren. Desalniettemin zijn er enkele brede overeenkomsten die zijn opgenomen in de grootste risico’s voor het ontwikkelen van een verslaving.

 

Zelfmoord

Als het gaat om het bepalen van het risico op zelfmoord op basis van iemands beroep, is er een correlatie geweest tussen tandartsen en de neiging tot zelfmoord. Dit idee is deels afkomstig van een onderzoek uit 1996 van de Wayne State University. Onder leiding van Steven Stack bestudeerde de professor tientallen jaren aan gegevens over tandartsen en zelfmoordcijfers. Hij ontdekte dat tandartsen een 500 procent verhoogd risico hebben om zelfmoord te plegen dan andere werkende professionals. Of dit waar is voor tandartsen in andere landen is onbekend, aangezien er geen gegevens zijn om deze theorie te correleren.

Familieproblemen

Stoornissen in het gebruik van stoffen kunnen een enorme hoeveelheid schade aanrichten in het gezinsverband. Wanneer een verslaving onbehandeld blijft, kan dit blijvende schade veroorzaken aan alle relaties. Dit kan leiden tot wrok, isolatie en schaamte bij de verslaafde, evenals een gevoel van hopeloosheid bij de gezinsleden.

Voor geliefden is het pijnlijk om te zien hoe hun familielid zijn leven uit de hand ziet lopen als gevolg van de verslaving. Deze mensen lopen ook het risico hun eigen mentale gezondheidsproblemen te ervaren.

Langdurige Gezondheidsproblemen

Misbruik van stoffen kan leiden tot verschillende langdurige gezondheidseffecten. Deze effecten zullen variëren afhankelijk van welke drug is ingenomen, hoe het is ingenomen, de hoeveelheid ingenomen, de duur van het gebruik en de algehele gezondheidstoestand van de persoon. Korte termijn effecten kunnen onder meer hoge bloeddruk, cardiovasculaire problemen, psychoses, geheugenverlies en meer omvatten. Langetermijneffecten kunnen mentale ziekten, leverbeschadiging, nierbeschadiging, hart- en vaatziekten, longziekten, cognitieve beperkingen en andere aandoeningen omvatten.

 

Ben je een tandarts met een verslaving? Siam Rehab kan je helpen

Siam Rehab is een toonaangevend behandelingscentrum in Thailand dat zich richt op mensen in de tandheelkundige en medische gemeenschap. We bieden een geïndividualiseerde aanpak voor de behandeling van verslaving, evenals voor veelvoorkomende geestelijke gezondheidsstoornissen die vaak deel uitmaken van iemands toestand. Ons doel is om tandartsen met een verslaving te helpen de controle over hun leven te herwinnen en hun professionele reputatie te herstellen.

Siam Rehab biedt gespecialiseerde zorg en behandeling, waaronder medische detoxificatie, therapie, meditatie, fitness en lichaamsbeweging, educatieve lessen, groepsondersteuning en meer. Al jaren helpen we mannen en vrouwen om van hun verslaving af te komen. Laat ons je aanmoedigen om een sterke, geconsolideerde herstel te ontwikkelen dat een leven lang meegaat. Als je een tandarts met een verslaving bent en klaar bent om hulp te krijgen, bel nu ons behandelingscentrum in Thailand.