Bel of WhatsApp ons op +31 619 234 586
siam rehab logo

Assistentie bij een Interventie

Bij Siam Rehab ontvangen we regelmatig telefoontjes van een familielid waarvan zijn dierbare verslaafd is aan drugs, alcohol of gokken maar die niet wil worden geholpen. Om de kans te vergroten dat een verslaafde akkoord gaat met de behandeling, bieden we onze interventiedienst aan.

Assistentie bij een interventie

Bij Siam Rehab ontvangen we regelmatig telefoontjes van een familielid waarvan zijn dierbare verslaafd is aan drugs, alcohol of gokken maar die niet wil worden geholpen. Het familielid is vaak ten einde raad en heeft zo ongeveer alles geprobeerd wat hij maar kan bedenken om zijn dierbare te laten stoppen met het gebruik van drugs of alcohol. Het enige wat ze echt willen is dat hun dierbare weer de oude persoon wordt die hij ooit was.

Wanneer een familielid ons belt in plaats van de verslaafde zelf, wordt de kans dat de verslaafde zich aanmeldt voor behandeling drastisch kleiner omdat de verslaafde op dat moment niet de motivatie of bereidheid heeft om te veranderen en vastzit in zijn verslaving.

Om de kans te vergroten dat een verslaafde akkoord gaat met de behandeling, bieden we onze interventiedienst aan waarbij een van onze behandelaren naar u toekomt en zal proberen om de verslaafde te overtuigen om mee te gaan naar onze kliniek voor een behandeling.

Het gaat een interventie in zijn werk

Interventie wordt gebruikt wanneer familie of vrienden beseffen dat hun dierbare een probleem heeft, maar dat die persoon die realiteit niet ziet en geen hulp wil zoeken. De beste manier van handelen is, indien mogelijk, een interventie op te zetten met een professionele interventionist.

Hoe gaat het in zijn werk? Het meest voorkomend is dat de interventionist vooraf een uitgebreid gesprek heeft met de familie alvorens hij de verslaafde ontmoet. Op dat moment zorgen we ervoor dat er regelingen worden getroffen zodat de persoon onmiddellijk kan vertrekken naar de afkickkliniek zonder dat hij zich zorgen hoeft te maken over de dagelijkse zaken zoals kinderen, huisdieren, rekeningen, verlof van werk enz.

Op dat moment zal de beslissing worden genomen met de interventionist of het beter is om met de persoon alleen te spreken of samen met de familieleden of vrienden. Het uiteindelijke doel van een drugs-, alcohol- of gokinterventie is om de verslaafde zover te krijgen dat hij meegaat naar het vliegveld om af te reizen naar de afkickkliniek voordat ze de kans krijgen om zich te bedenken.

Wanneer de familie de verslaafde zelf confronteert met zijn verslaving, doen ze vaak meer kwaad dan goed en kan het een negatief gevoel en wrok creëren binnen de familie. Door een interventionist in te schakelen, kunnen de negatieve emoties binnen de familie naar de interventionist worden overgeheveld.

Interventie bij Siam Rehab

Siam Rehab biedt assistentie bij een interventie om mensen die worstelen met verslaving, te overtuigen om naar onze afkickkliniek in Thailand te komen voor behandeling. Een van onze behandelaren zal naar u toekomen. Hij zal eerst met u en de betrokken familieleden en vrienden overleggen over het plan van aanpak. Vervolgens zal hij proberen de persoon te overtuigen om samen naar Thailand te gaan om de behandeling te starten.

Zodra de persoon akkoord gaat om naar Thailand te gaan voor behandeling, proberen we dit zo snel mogelijk te regelen, waardoor de persoon onmiddellijk in behandeling wordt genomen. Om dit voor elkaar te krijgen gaat er veel voorbereiding aan vooraf zoals flexibele vliegtickets, inpakken koffer, transport naar het vliegveld enz. Als we u kunnen helpen om uw dierbare zo ver te krijgen dat hij in behandeling gaat, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Vanwege de aard van geassisteerde interventie met planning en transport, die in veel gevallen op het laatste moment zijn geregeld, is het niet mogelijk om vooraf de precieze kosten aan te geven. Indien u contact met ons opneemt kunnen we per geval een schatting maken. 

Gerelateerde artikelen

Siam Rehab is een afkickkliniek en biedt verslavingszorg aan in het buitenland (Thailand) waar je kan afkicken van jouw verslaving.