Bel of WhatsApp ons op +31 619 234 586
siam rehab logo

Ervaringen van oud-patiënten

Siam Rehab is een afkickkliniek en biedt verslavingszorg aan in het buitenland (Thailand) waar je kan afkicken van jouw verslaving. Op deze pagina de ervaringen van enkele van onze patiënten

Ervaringen en verhalen van oudpatiënten

Opmerking: Serenity Rehab heeft medio 2018 zijn naam veranderd in Siam Rehab om zo een unieke naam te hebben en verwarring met de vele andere Serenity Rehabs over de hele wereld te voorkomen.

Hieronder de ervaringen van oudpatiënten

Dankbaar

Vanaf het eerste moment dat ik Siam Rehab binnenkwam, werd ik overspoeld met zorg en liefde van al het personeel en andere patiënten die mij geholpen hebben bij mijn herstel. De behandeling was zeer belangrijk voor mijn herstel, er wordt goed voor mij gezorgd in een veilige en vertrouwde omgeving.
Door een gevarieerd programma, variërend van één op één behandelingen, groepsbehandelingen en fitness, was ik in staat om terug te keren naar mijn vroegere ik.

Een van de hoogtepunten voor mij waren de ochtendwandelingen bij zonsopkomst in het schilderachtige landschap van Chang Rai.

Uit de grond van mijn hart wil ik alle geweldige medewerkers en mede-patiënten van Siam Rehab bedanken voor het terugbrengen van het positieve en het elimineren van al het negatieve, die mij in het verleden zoveel pijn en chaos in mijn leven hebben gebracht. Jullie hebben mij niet alleen weer gezond gemaakt, maar me ook uitgerust met een reeks hulpmiddelen om mijn leven weer beheersbaar te maken, ik ben dankbaar.

— Marko

Lange tijd zat ik vast in mijn verslaving

Ik was in een afkickkliniek, een privéziekenhuis in Perth, West-Australië, en probeerde mijn lange verslaving aan methamfetamine te verslaan. Dit was mijn tweede behandeling in de afgelopen twee jaar. Tijdens mijn verblijf daar probeerden mijn ouders wanhopig een betere oplossing te vinden, iets anders, uit angst dat de uitkomst van de huidige behandeling weer zou mislukken. Hun speurtocht leidde hen naar Siam Rehab in Thailand. Aanvankelijk aarzelde ik, maar uiteindelijk stemde ik ermee in om aan de belangrijkste reis van mijn leven te beginnen en enkele dagen later was ik op een vlucht naar Thailand.

Toen ik op het vliegveld aankwam, werd ik begroet door een van de meest genereuze en zorgzame mannen die ik ooit heb ontmoet, Theo, de oprichter van Siam Rehab, mijn thuis en de spil in mijn herstel gedurende zeven weken.

Zodra ik het Siam Rehab Center binnenliep, voelde ik sereniteit, vrede, gemak en een gevoel erbij te horen. De locatie en de faciliteiten waren geweldig, echt passend voor herstel.

Vooral het behandelprogramma dat Siam Rehab biedt, verzorgd door goed geïnformeerde en ervaren behandelaren, was de sleutel tot mijn herstel.

Vóór mijn tijd bij Siam Rehab zat ik lange tijd in een dodelijke spiraal en ondanks mijn beste inspanningen heb ik het niet kunnen doorbreken. Dankzij het liefdevolle en zorgzame personeel van Siam Rehab heb ik nu de vrijheid en de keuze om een ​​drugsvrij leven te leiden, ongeacht waar ik ook ter wereld ben, ik zal altijd de steun van dit behandelprogramma hebben.

Woorden kunnen niet de dankbaarheid uitdrukken die ik voel.  Bedankt Theo en het team van Siam Rehab. Mijn ouders hebben hun enigste zoon weer terug.

— Y.

Door de behandeling heb ik grip kunnen krijgen op mijn gevoelens

Toen ik contact opnam met het Siam Rehab, stond op de grond van de afgrond. Ik had verschillende manieren en vaak alleen geprobeerd om mijn problemen op te lossen en een oplossing te vinden. Ik had mijn dieptepunt bereikt en was wanhopig op zoek naar hulp. Binnen een paar dagen arriveerde ik en werd ik op het vliegveld ontmoet, met een warme handdruk en een begripvolle glimlach van erkenning dat ik op de juiste plek was. Eenmaal aangekomen bij Siam Rehab werd ingecheckt en naar mijn kamer gebracht zodat ik kon settelen om daarna het team en de andere patiënten te ontmoeten.

Het behandelprogramma was goed in balans met het 12 stappenplan, de cognitieve gedragstherapie en de evidence-based workshops. Onze dagen waren gestructureerd en evenwichtig en boden mij hulp om mijn zelfvertrouwen te vergroten en om zelf grenzen te stellen.

Elke dag begon met een gezond ontbijt met veel keuzes en elke maaltijd had ook altijd lokaal fruit. Het eten werd in de keuken zelf bereidt en heerlijk met veel gebruik van kruiden en specerijen. Het keukenteam was altijd vriendelijk en bereid om je tegemoet te komen met eventiele voorkeuren die je hebt.

Na het ontbijt was er altijd een wandeling. Gedurende de dag waren er behandelsessies, gericht op herstel, terugvalpreventie en levensverhalen van patiënten. Deze groepsbehandelingen werden ondersteund en versterkt door één-op-één sessies met je eigen behandelaar. Er was veel werk, geschreven werkbladen en lezen en royale tijd toegewezen om dit te bereiken.

Een belangrijk onderdeel van de behandeling voor mij was om mijn emoties te begrijpen en leren om ermee om te gaan.

In onze vrije tijd speelden we spelletjes en maakten we muziek en praatte we veel met elkaar. Hier konden we ook de vaardigheden die wij tijdens de behandeling hadden geleerd om die in praktijk te brengen. Ik heb geweldige herinneringen aan het meezingen met de gitaar terwijl we onze favoriete liedjes voor elkaar speelden, of onze kunstwerken oefenden tijdens Pictionary, onze woordvaardigheden bij Scrabble, en gewoon plezier hebben.

Ik koos voor Siam Rehab omdat ik mezelf weer wilde vinden, wilde afkicken en willen weten wat echt belangrijk in het leven is. Siam Rehab heeft aan al mijn verwachtingen ruimschoots overtroffen.

kijk ernaar uit om, later, mijn kennis en vaardigheden die ik heb opgedaan te delen en over te brengen op andere verslaafden.

Met veel dank uit mijn hart aan jullie allemaal.

— Matt

Siam Rehab was het ontbrekende stukje van de puzzel

Met dit stukje wil ik jullie informeren over mijn tijd in Siam Rehab. Bij Siam Rehab heb ik geleerd om weer drugsvrij door het leven te gaan. De grootte van de groepen is precies goed zodat je je verhalen uit je verleden kan delen met de anderen.

De liefde en compassie van Theo, de behandelaren en alle andere personeelsleden is ongeëvenaard in vergelijking met mijn ervaring in andere afkickklinieken! De accommodatie is geweldig met alle maaltijden bereid en geserveerd door uitstekend personeel.

Siam Rehab gaf me een fantastisch herstel, met het twaalf stappenprogramma, gezonde voeding en lichaamsbeweging. Voor mij was Siam Rehab het stukje van de puzzel dat ik nodig had om mijn leven weer kwaliteit te geven. Ik heb ontdekt dat ik het waard ben! Bedankt Theo, alle medewerkers en medepatiënten voor een ervaring die ik me nog lang zal herinneren.

— Sue

Ik wist dat ik in veilige handen zou zijn

Mijn tijd bij Siam Rehab heeft mijn leven veranderd. Vanaf het moment dat ik op het vliegveld uit het vliegtuig stapte, werd ik verwelkomd en onmiddellijk op mijn gemak gesteld. Ik wist dat ik de komende 4 weken in veilige handen zou zijn.

Het programma is intensief en soms vermoeiend, maar zeer aangenaam en het beste van alles, verhelderend. Gebaseerd op het 12 stappenprogramma, dat ik nog niet eerder had gevolgd, maar al snel mijn manier van leven werd. De groepsbehandelingen met een klein aantal patiënten en individuele hulp is altijd beschikbaar. Jouw herstel is hun prioriteit.

Na het primaire behandelplan van 4 weken, bracht ik nog eens 4 weken door in het secundaire programma, waar je meer vrijheid kunt ervaren zonder drugs maar nog wel doorgaat met behandelsessies.

Helaas vertrek ik morgen. Ik heb het vertrouwen, de kracht, de kennis en de hulpmiddelen gekregen om stap voor stap verder te gaan op weg naar een alcohol- en drugsvrij leven.

Mijn oprechte dank aan iedereen voor hun begeleiding en vertrouwen in mij. Dank ook aan de vele ondersteunende medewerkers.

Theo, jouw afkickkliniek is een geschenk uit de hemel geweest. Bedankt voor alles.

— Joan

Door de behandeling weet ik dat ik weer een toekomst heb

Toen ik 5 weken geleden in Siam Rehab aan kwam, was ik gebroken. Ik had het leven opgegeven en haatte hoe diep ik was gezonken, ik haatte mezelf en kon niet nog een dag zo leven.

Ik was zo geestelijk zwak dat ik probeerde zelfmoord te plegen voordat ik in behandeling kwam. Ik had het opgegeven. Ik nam een overdosis maar toen mijn zelfmoordpoging mislukte kwam mijn familie bij elkaar en stuurde me naar deze afkickkliniek. Ik had niet veel hoop, maar was bereid om het te proberen, als ik maar niet meer hoefde te drinken en drugs te gebruiken. Ik zou het niet alleen kunnen doen.

Sinds de dag dat ik in Siam Rehab aankwam, heb ik alleen maar liefde en steun van het personeel gekregen. Ze begrepen me en hebben me geholpen om weer van mezelf te houden. Ik ben een alcoholist en een drugsverslaafde, en zal dat altijd blijven. Maar door de behandeling, weet ik vandaag dat ik een toekomst heb.

Ik ben het allemaal verschuldigd aan deze prachtige zorgzame mensen die ik heb ontmoet in Siam Rehab. Het zijn vrienden die niets anders van me willen dan me gelukkig te zien en om drugsvrij te blijven. Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor alles, mijn medepatiënten en het vriendelijke personeel voor al hun harde werk en geweldig eten. Ik kon het zonder jullie allemaal doen.

— George

Ik heb voor Siam Rehab gekozen omdat ze werken met kleine groepen

Ik heb veel websites van verschillende afkickklinieken in Thailand bekeken, maar Siam Rehab sprong er boven uit. Niet alleen vanwege de prachtige locatie en faciliteiten, maar ook omdat Siam Rehab de behandelingen doet in kleine groepen.

Ik heb veel geleerd sinds ik hier ben, wat mijn herstel heeft geholpen. Het personeel op alle niveaus is erg zorgzaam, evenals mijn medepatiënten.
Siam Rehab heeft mij veel geleerd waar ik de rest van mijn leven profijt van heb. Ik heb zeker de juiste beslissing genomen om naar Siam Rehab te komen. Bedankt voor alles!

— Karol

Accepteren, veranderen en leren

Ik ben blij en dankbaar dit ik mijn behandeling bij Siam Rehab heb gedaan. Ik raad het iedereen aan die wil afkicken en daarbij hulp nodig heeft. Accepteer, verander en leer. De behandelaren van Siam Rehab weten waar ze het over hebben. Het is een veilige plek voor herstel in een prachtige omgeving.

Het is een intens behandelprogramma, maar wat je erin stopt, haalt je er ook weer uit. Voor mij was het een goed begin om te starten met een drugsvrij en gelukkig leven.

— Ricky

Alcohol en depressie bepaalde mijn leven

Mijn eerste contact was met Theo de Vries, die mij werd aangeraden door een goede vriend. Ik sprak met hem aan de telefoon en legde mijn dilemma en mijn behoefte aan hulp uit. Alcoholmisbruik en depressie bepaalde mijn leven.

Bij aankomst in Siam Rehab werd ik begroet met respect en waardigheid. Langzaam, met de hulp van het geweldige team, was ik in staat om mijn demonen onder ogen te zien in een geweldige, zorgzame omgeving. De groepssessies waren een grote morele boost en met de mensen die ik ontmoette en waar ik mee werkte, heb ik een band voor het leven gesmeed.

Siam Rehab is een zeer rustige plek in een prachtig berglandschap waar je tot rust kan komen. De sportruimte was een aangename verrassing.
Ik vertrek morgen naar huis, wetende dat ik de wereld aankan met de hulpmiddelen die ik Siam Rehab Rehab mij heeft gegeven.

— C.

Klaar om een nieuw leven, zonder drugs, te starten

Mijn 28 dagen in Siam Rehab zijn echt een geweldige ervaring geweest. Het hele team is uiterst professioneel en gepassioneerd en zorgde ervoor dat ik mij onmiddellijk op mijn gemak voelde, ondanks mijn eerste zenuwen en bedenkingen. De afkickkliniek zelf is gelegen op een prachtig terrein. De kamers zijn comfortabel en worden dagelijks schoongemaakt. Het eten is heerlijk en van een hoge kwaliteit. Dit alles vergemakkelijkt het proces van herstel, dat een emotionele achtbaan is.

Siam Rehab heeft alle verwachtingen overtroffen die ik had en heeft me de kennis en hulpmiddelen gegeven waarmee ik een nieuw leven, zonder drugs, kan beginnen.

— Gillian

Ik kwam gebroken aan maar werd bij Siam Rehab weer beter

Ik arriveerde gebroken in Siam Rehab, tijdens mijn verblijf daar had ik het gevoel dat ik langzaam weer beter werd. Ik kan het team niet genoeg bedanken voor alles wat ze voor mij hebben gedaan toen ik daar was. Ik zou de reis niet hebben doorstaan zonder hun liefde, begeleiding en steun. Ik zou niet aarzelen om Siam Rehab aan te bevelen aan iedereen die hulp nodig heeft om zichzelf terug te vinden.

— K.

Siam Rehab heeft mijn leven gered

Siam Rehab heeft mijn leven gered. Het team overtrof mijn verwachtingen. Ik geloof eindelijk dat ik de toekomst heb waarnaar ik op zoek naar was. De behandelaren en ondersteunend personeel zijn ervaren en hebben zelf ook een verslaving overwonnen. Hun ervaringen gebruiken ze om andere te helpen om af te kicken. De faciliteiten en eten waren beter dan ik had kunnen verwachten. Ik heb nu de middelen om weer drugsvrij, gezond en gelukkig te leven. Mijn tijd bij Siam Rehab zal ik dan ook nooit vergeten. Ik kan Siam Rehab nooit genoeg bedanken.

— Fred

  1.  

Alive and hopeful for the first time in many years

Siam Rehab has been in general an excellent experience for me. The great staff are, in my opinion, what has made the most positive impact on my recovery process. I also have a very good opinion of each and every other member that is working at the rehab. People are caring and considerate, and they will go out of their way to make you feel at home.

As for the place itself, the scenery is magnificent and the rooms and public areas very nice too. Overall, I definitely recommend the Siam Rehab Center.

I arrived there completely hopeless about my capacity to control my drinking, and do anything useful with my life. I am leaving after only 28 days feeling alive and hopeful for the first time in many years. Keep up the good work guys!

— D., Kuala Lumpur

I found a part of me that was missing, my self-respect

Siam Rehab counsellors put me back on track towards a life in recovery, and I will be forever grateful for your professionalism, compassion, courteous and respectful nature and most especially, for believing in me, when I believed I knew it all. I knew nothing about how to stay sober when I arrived, and when I left after 48, I carried with me the essential recovery tools to begin my life again, renewed and rested from a life of wicked addiction and addiction thinking. I have found a part of me that was missing and I am not ever willing to let it go again — my self-respect.

The primary program helped me see the person I’d become as an addict. You pushed me to a new understanding as to how powerless I had been and where I could be if I worked the program.

It was not an easy transition in understanding and accept. However, I began listening to those who knew better, and today I am better for it.

Siam Rehab staff made me feel welcome, unashamed of why I was there, and helped keep me healthy with fantastic food, exercise and a deeply felt warmth that permeated throughout the whole facility, from the gardener to the young ladies helping to ensure my room was cared for while the counsellors cared for me.

Thank you for all the ersonal time with most of the counsellors and the dedicated work Siam Rehab does to get this addict back on his feet and living my life without active addiction.

You gave me what you promised, Siam Rehab. You helped me get my life back. Thank you folks.

— D., Australia

You need to put in the work, but the results will amaze

If you want peace and tranquillity in your life, and are willing to go to any length to get it, Siam Rehab is definitely the place to go to. I came here for three months — as I had hit rock bottom, again — and was tired of being sick and tired. The staff, the location, the program and all the information that is available to help guide you are all amazing. The personalized attention will allow you to make the changes you need in your recovery. Everyone has their own story, but at Siam Rehab you feel like you also part of a team. Everyone is strongly encouraged to express themselves and their feelings. There is absolutely no shame or guilt put upon you. Of course you need to put in the work, but the results will amaze.

— Sarah, Australia