Bel of WhatsApp ons op +31 619 234 586
siam rehab logo

Drugs en Alcohol Behandeling voor koppels

Zijn jullie een koppel en zijn jullie beiden verslaafd? Siam Rehab is een van de weinige afkickklinieken in de wereld die bereid is om koppels te accepteren waarvan beiden problemen hebben met een drugs- of alcoholverslaving

Drugs- en alcoholbehandeling voor koppels

Voor koppels is het zeer lastig om een ​​verslavingsbehandeling te vinden die ze samen kunnen volgen. Siam Rehab is een van de weinige afkickklinieken in de wereld die bereid is om koppels te accepteren waarvan beiden problemen hebben met een verslaving.

Voordelen voor een koppel om samen in behandeling te gaan

 • Als beide partners worstelen met een verslaving en er maar één hulp krijgt, loopt de afgekickte partner een zeer hoog risico om weer terug te vallen wanneer hij of zij terugkeert naar een partner die nog steeds worstelt met zijn of haar verslaving.
 • Door tegelijkertijd samen de behandeling te volgen, kan zowel de relatie worden hersteld als ook de verslaving worden behandeld.
 • Eerlijk zijn in de behandeling is belangrijk, maar het is moeilijker om je te verschuilen achter leugens en halve waarheden als iemand die je zo goed kent daar ook zit.
 • Samen in behandeling gaan, kan je helpen om een ​​betere relatie met elkaar te krijgen. Omdat je weet wat je beiden hebt meegemaakt, is het gemakkelijker om elkaar te begrijpen en te ondersteunen.
 • Door samen in behandeling te gaan, leer je niet alleen over je eigen verslaving en wat de oorzaak is van je verslaving, maar ook over de oorzaak van de verslaving bij je partner en zo kunnen jullie beiden voorkomen dat jullie weer in een situatie komen die de verslaving kan veroorzaken.
 • Een positieve relatie kan een sterke motiverende factor zijn om drugsvrij te blijven.
 • Wanneer een koppel samen de behandeling volgt, wordt de motivatie om de behandeling te voltooien versterkt door de toewijding die een koppel aan elkaar heeft.
 • Als slechts één partner de behandeling volgt en deze komt weer na behandeling terug in de situatie waar de andere partner nog wel drugs gebruikt, is het lastiger om clean te blijven.
 • Wanneer een stel samen in herstel is, kunnen ze een grote bron van steun en motivatie voor elkaar zijn. Heb je bijvoorbeeld geen zin om vanavond naar een meeting te gaan? Je partner kan je motiveren zodat je wel meegaat.

Wanneer is het geen goed idee om samen in behandeling te gaan

 • Als in de relatie sprake is van voortdurend huiselijk geweld moeten partners niet samen naar revalidatie gaan.
 • Wanneer één van de partners speciale behoeften of wensen heeft die niet door ons kan worden behandeld.
 • Wanneer slechts één partner wil afkicken.
 • Als  je niet van plan bent de relatie na de behandeling voort te zetten, in dat geval kan je beter alleen gaan.

Samen afkicken in Siam Rehab

Siam Rehab heeft de unieke mogelijkheid en faciliteiten voor koppels om samen de behandeling te volgen. Als slechts één van het koppel in behandeling gaat terwijl de andere thuis blijft, komt het vaak voor dat degene die in behandeling is, de behandeling vroegtijdig verlaat. Wanneer een koppel samen in behandeling is, kunnen ze, naast de verslaving, ook de gemeenschappelijke problemen in de thuissituatie aanpakken.

Voorwaarden om te worden toegelaten tot de behandeling voor koppels

 • Siam Rehab accepteert alleen koppels wanneer beiden zeer gemotiveerd zijn om te stoppen met drugsgebruik en een leven te leiden zonder drugs.
 • We accepteren alleen koppels die een sterke relatie hebben en van plan zijn om deze relatie na de behandeling voort te zetten.
 • We accepteren geen stellen wanneer er sprake is van huiselijk geweld of wanneer men de behandeling enkel en alleen voor de partner doet.
 • Jullie moeten drugsvrij willen worden. We accepteren alleen koppels in een goede en sterke relatie, dat wil zeggen: als het een relatie is van slechts 2 maanden, zullen we jullie niet als koppel accepteren.

Aanmelding en reis naar Siam Rehab

De eerste stap om als koppel bij Siam Rehab te komen voor behandeling, is dat jullie beide het aanmeldformulier afzonderlijk moet invullen, deze kan je hier vinden. Het gesprek met de intake-coördinator zal zowel individueel en als stel worden gevoerd.

Vanaf de meeste plaatsen ter wereld is het mogelijk om naar Siam Rehab in Thailand te komen. Chiang Rai is prima per vliegtuig te bereiken, de meeste vluchten gaan via een overstap in Bangkok.

Siam Rehab is gelegen in een prachtige bergvallei ver weg van het uitgaansleven. Bel nu voor meer informatie over het behandelprogramma voor koppels van Siam Rehab.

Siam Rehab is een afkickkliniek en biedt verslavingszorg aan in het buitenland (Thailand) waar je kan afkicken van jouw verslaving.