Wat Zeggen Ex-Cliënten Over Ons

  
  

Geschreven Testimonials

Hieronder leest u een aantal van onze testimonials geschreven door ex-cliënten. Wilt u graag meer testimonials lezen, ga dan naar onze FB-pagina, daar vindt u meer dan 50 geschreven ervaringen van ex-cliënten over de afgelopen 4 jaar.

"Wauw, dit wordt hard werken!"

“Toen ik bij Siam Rehab arriveerde wist ik niet exact wat me te wachten stond aangezien het mijn 2e Rehab was en deze keer in het buitenland. Bij mijn eerste opname leerde ik niet zoveel en eigenlijk had ik hier dezelfde verwachtingen; waarschijnlijk gewoon weer mijn dagen uitzitten totdat ik naar huis mag gaan.

Toen ik eenmaal de volgende morgen wakker werd en het terrein in daglicht zag en kennis maakte met de mensen en de counselors en het programma onder ogen kreeg, dacht ik “wauw, dit wordt hard werken!”, dit is een echte Rehab met een echt vol programma. Na een dag kwam ik er al achter dat hier echt hele lieve mensen werken met een hart van goud die over veel kennis beschikken om je de juiste gereedschappen mee te geven voor wanneer je weer naar huis mag gaan. Wat ik ook zeker heb gemerkt is dat ze hier niet op geld gericht zijn maar er alles aan doen om je op weg te helpen richting herstel van je verslaving.

In de twee maanden dat ik hier heb doorgebracht heb ik veel geleerd over de twaalf stappen en over mezelf. Ik was een persoon dat vanuit een slachtoffer rol naar de wereld keek en nu 60 dagen later voel ik dat ik de tools heb om mijn eigen geluk te kiezen. Ik heb geleerd om eerst van mezelf te houden voordat ik van iemand anders kan houden, dat ik kritiek kan accepteren en er iets mee kan doen en het als positief ervaar. Ik heb geleerd hoe ik mijn gevoelens beter kan uiten en hoe ik kan accepteren wat ik toch niet kan veranderen.

Ik hen meer zelfvertrouwen en ik kan het verleden loslaten en het een plaats geven. Ik heb geleerd om weer in structuur te leven en om blij te zijn met wie ik ben. Te genieten van de kleine dingen in het leven en dat ik er vanaf nu zeker niet alleen meer voor sta. Ik durf weer te dromen en ik ben Siam Rehab eeuwig dankbaar voor deze kans die zij mij geboden hebben.” Voor altijd in mijn hart!

E. Amersfoort

"De locatie is geweldig"

”Mijn mening over Siam Rehab. Allereerst denk ik dat de locatie geweldig is, het is lekker warm en de mensen in dit land zijn geweldig. De kliniek zelf bevindt zich op een rustige locatie, het is kalm en stil.

Ik denk dat de counselors allemaal geweldige individuen zijn met het vermogen om heel geduldig te zijn en meelevend. Ze behandelen elke cliënt persoonlijk en reageren en passen zich aan de behoeften van de cliënt. De medewerkers; van de tuinman tot het keukenpersoneel zijn allemaal liefhebbende, vriendelijke en behulpzame mensen, ze maken de opname in de kliniek samen met de counselors en ondersteunend personeel tot een warm bad.

Mijn persoonlijke ervaring bij Siam Rehab na bijna drie maanden is dat alles wat ze ons leren een reden heeft, omdat ik de zwaarste stappen in het leven opnieuw moest leren, van gezonde communicatie tot gezond eten tot opstaan en op tijd zijn voor elke 1-1 sessie of groepssessie.

Dit heeft me echt geholpen om een verantwoordelijk en volwassen leven terug te krijgen. Voor elke verslaafde die er is, leert Siam Rehab je alles om clean en nuchter te blijven en nog veel meer als je dat echt wilt. Siam Rehab zal je helpen met alle kracht die ze hebben, niemand is hetzelfde - iedereen is anders!” Liefdevolle groeten.

R. - Nederland

"In mijn eerste week had ik al meer bereikt dan in mijn beide behandelingen ervoor"

"Ik ben een 48 jarige man uit Nederland en ben verslaafd. Mijn drugs of choice was cocaïne. 10 jaar geleden kwam ik hier mee in aanraking. Uit pure nieuwsgierigheid gebruikte ik toen mijn eerste lijn coke en ik weet nog als de dag van gisteren dat ik toen dacht ik snap niet dat iemand hier verslaafd aan kan raken.

1,5 jaar later was mijn eerste opname in een kliniek. Ik werd hier 7 weken intensief behandeld voor mijn verslavingsproblematiek zonder succes bleek later. In 2012 moest ik mij opnieuw laten opnemen in een kliniek maar ook deze behandeling mislukte. In beide gevallen werd er niet behandeld volgens het 12 stappen programma.

In 2017 bereikte ik mijn absolute dieptepunt ik was bankroet mijn bedrijf was failliet m’n vriendin had me verlaten ik was mijn woning kwijtgeraakt en had mijn familie tot wanhoop gedreven.Na een ernstig auto ongeluk waarbij ik de dood in de ogen heb gekeken. Werd ik gedwongen tot de keuze die mijn leven totaal zou gaan veranderen.

Via Google kwam ik terecht bij een kliniek in Thailand Siam Rehab. Ik weet niet waarom maar mijn intuïtie gaf aan hier moet ik naar toe. In april 2018 reisde ik af naar Thailand mijn koffer gevuld met alles wat ik nog bezat de 2e hands kleding van mijn broers. Die keuze is de beste beslissing geweest die ik in mijn leven heb genomen.

De manier van behandelen en de mensen die daar werken deden alle behandeling die ik hiervoor had doorlopen verbleken. In mijn eerste week had ik al meer bereikt dan in mijn beide behandelingen ervoor. Naast de therapeuten die er werken zijn er ook ervaringsdeskundigen ( herstelde verslaafde ) aanwezig die hun ervaringen delen met de cliënten. Wat ik als absolute meerwaarde heb ervaren, het behandelteam bestaat uit mensen die vanuit hun hart werken.

Het Team wordt geleid door Theo (een man met een hart van goud) die zelf het leven van een verslaafde heeft geleefd en die Siam Rehab runt als zijn levensdoel de verslaafden helpen om hen een leven terug te geven zonder verslaving. Ik ben al deze mensen voor eeuwig dankbaar voor de hulp en steun die ze mijn hebben gegeven in mijn strijd tegen mijn verslaving. En mij hebben geleerd hoe dit te kunnen bereiken."

P – Nederland

"De eerste weken lieten ze me mijn gang gaan"

"Na een terugval van 1,5/2 jaar kwam ik bij Siam Rehab terecht. Afhankelijk wilde ik afkicken van drank en drugs en niet van de medicijnen (ook drugs) die ik van de psychiater voorgeschreven kreeg (door mijn manipulaties). Ik wilde het ook nog op mijn manier doen en blijven ontkennen dat mijn manier me uiteindelijk hier bracht.

De eerste weken lieten ze "me mijn gang gaan" maar undertussen kreeg ik veel inzichten van mijn counselors en de mede fellows en de meetings buiten Siam Rehab twee keer per week. Ik gaf na 3 weken toe dat ik ook de benzodiazepines op moest geven, ik gaf me over en wetende dat ik door de hel moest gaan. Ik kon mezelf niet langer voor de gek houden.

Ik kreeg hulp van de aanwezige arts hier en we maakte een afbouw schema. In 2 weken was ik vrij van mijn benzodiazepines maar had nog wel vervelende ontwennings verschijnselen. Met vele 1 op 1 sessies em goede groepsessies kon ik mijn gevoel uiten en werken aan mezelf.

Ik wilde in het begin 1 maand blijven maar zag in dat dat voor een goed herstel geen optie was en bleef 2 maanden. Ik had de tijd echt nodig, de druk was eraf en uiteindelijk kon ik Siam Rehab clean van alle geestveruimde middel verlaten.

Ik heb een goede tijd gehad in Siam Rehab, goede zorg en hele mooie mensen ontmoet, van de tuinman tot de eigenaar en echt alles wat er tussen zit heeft geholpen me een goede basis voor herstel te geven."

B- Enschede