Hulp bij Interventie

Bij Siam Rehab krijgen we regelmatig telefoon van een familielid van iemand die verslaafd is aan drugs, alcohol of gokken, en die geen hulp wil zoeken. Dit familielid is vaak ten einde raad, en heeft zo ongeveer alles al geprobeerd wat hij of zij maar kan bedenken om het drugs- of alcoholgebruik van die persoon te laten stoppen. Het enige wat ze in feite willen is dat hun geliefdeor dierbare weer de oude wordt.

Wanneer een familielid in plaats van de verslaafde zelf ons belt, dan wordt de kans dat die persoon inderdaad voor behandeling naar ons toekomt sterk verkleind. Op dat moment namelijk heeft de verslaafde niet de motivatie en wilskracht om zijn of haar leven te veranderen, en zit klem in zijn of haar actieve verslaving.

Om de kans te vergroten dat deze persoon instemt met behandeling, bieden wij onze hulp bij interventie service aan, waarbij één van onze verslavings hulpverleners naar u toe reist, en dan deze persoon probeert te overtuigen om met hem of haar terug te reizen naar ons revalidatiecentrum voor behandeling.

Hoe Werkt Hulp bij Interventie

Mensen maken gebruik van interventie wanneer familie en vrienden zien dat één van hun geliefden of dierbaren een probleem heeft, maar deze persoon ziet die realiteit niet onder ogen, en is niet bereid om hulp te zoeken. Het beste plan van aanpak is, indien mogelijk, om een interventie op te zetten met een professionele hulpverlener die hierin is gespecialiseerd, een interventionist. Dit lijkt normaliter niet op wat u ziet in on-line shows met de naam ‘Interventie’. Dit soort shows wordt hoogstwaarschijnlijk opgenomen met acteurs. Er zijn namelijk maar weinig mensen die zich zo gedragen voor een camera, tenzij ze acteur zijn.

In werkelijkheid gaat het meestal zo dat de interventionist een tijdje met de familie praat voordat er een ontmoeting plaatsvindt met de verslaafde. In die tijd zorgen ze ervoor dat er maatregelen worden getroffen zodat de persoon in kwestie kan vertrekken voor de behandeling zonder zich zorgen te hoeven maken over alle andere alledaagse beslommeringen. Er wordt bijvoorbeeld geregeld dat de kinderen of huisdieren verzorgd worden, de maandelijkse rekeningen worden uitgezocht, er wordt een tijdelijke absentieregeling getroffen met de werkgever, enz.

Op dit moment wordt er een beslissing genomen met de interventionist of het beter is om invididueel met de persoon te praten, of in groepsverband. Het enige doel van een drugs-, alcohol- of gokinterventie is om de persoon ermee te laten instemmen om naar het vliegveld te gaan, en vervolgens begeleid te worden naar het revalidatiecentrum om direct te beginnen met de behandeling, voordat ze de kans krijgen om van gedachten te veranderen.

Erg vaak heeft het feit dat de familie de alcoholist of drugsverslaafde zelf confronteert een averechts effect, met als gevolg ergernis en negatieve gevoelens binnen de familie. De introductie van een interventionist kan deze negatieve emoties overbrengen van de familie naar de interventionist.

Hulp bij Interventie in Siam Rehab

Siam Rehab biedt hulp aan bij interventie, om mensen die verslaafd zijn ervan te overtuigen om naar ons centrum hier in Thailand te komen voor behandeling. Eén van onze hulpverleners komt naar uw woonplaats, praat ongeveer een dag met de betrokken familieleden en vrienden, en zal dan proberen om de persoon in kwestie ervan te overtuigen om met hem of haar terug te keren naar Thailand, en te beginnen met de behandeling.

Als de persoon er eenmaal mee accoord gaat om naar Thailand te komen en opgenomen te worden in Siam Rehab, dan proberen wij het allemaal zo snel mogelijk te regelen, door de behandeling voor deze persoon onmiddellijk te starten. Om dit effectief te laten verlopen, moet er vantevoren een behoorlijke planning worden gemaakt, evenals het regelen van flexibele vliegtickets en ander vervoer, het inpakken van de noodzakelijke spullen, enz.

We hebben ondervonden dat deze methode de kansen om een afwijzende persoon onder behandeling te krijgen en op het pad naar herstel te brengen drastisch verhoogt. Als wij u kunnen helpen met een geliefde of dierbare die geen hulp wil zoeken of zelfs maar toegeeft dat hij of zij een probleem heeft, aarzal dan niet om contact met ons op te nemen.

Vanwege de specifieke aard van hulp bij interventie waarbij het regelen van vervoer in veel gevallen pas op het laatste moment wordt geregeld, is het niet mogelijk om exacte prijzen op te geven. We lossen dit echter op door u een aantal vaste kosten in rekening te brengen, plus extra uitgaven. [Neem contact met ons op](/contact /), en dan kunnen wij een inschatting maken voor uw specifieke situatie. Wij zijn er helemaal op gericht om uitstekende zorg te bieden voor een schappelijke prijs, en hulp bij interventie heeft goed gewerkt voor een aantal van onze cliënten.