GHB kliniek in Buitenland

Wat is GHB?

GHB (gamma-hydroxyboterzuur) is een middel dat werkt op het centrale zenuwstelsel. Het werkt op een vergelijkbare manier als alcohol waardoor gebruikers zich zelfverzekerd en euforisch gaan voelen. In hogere doses kan dit leiden tot slaperigheid, misselijkheid, bewusteloosheid en zelfs geheugenverlies. GHB komt meestal in een vloeistof en het is een smaakloos en geurloos waterige substantie. De effecten worden versterkt wanneer het samen ingenomen wordt met alcohol. Vanwege deze eigenschappen is het ook een veelvoorkomende drugs- en lichamelijk afhankelijk verslaafde drugs.

Wie maakt misbruik van GHB?

GHB-misbruik is relatief zeldzaam in Thailand, maar een toenemend aantal verslaafde cliënten van over de hele wereld komt naar Thailand op zoek naar een behandeling voor GHB-afhankelijkheid. Bij Siam Rehab is de meerderheid van de cliënten dat komt voor een GHB-afhankelijkheid woonachtig in Europa. GHB wordt vooral misbruikt door middelbare scholieren, universiteitsstudenten en in de homoscene, maar ook door jonge volwassenen in de club en rave scènes omdat het een groot en tijdelijke extase oplevert. Ook is er een onderzoek gedaan in 2005 in Los Angeles van mannen die GHB gebruiken waaruit bleek dat 40% van de jonge mannen tussen de 18 en 22 jaar oud mannen waren die zich identificeren als homo en GHB hebben geprobeerd om hun seks ervaring extra intensief te ervaren.

Hoe GHB-verslaving te behandelen?

GHB-verslaving wordt heel erg behandeld als andere chemische verslavingen, tenzij je zwaar fysiek afhankelijk bent. Als u fysiek afhankelijk bent van GHB, adviseren wij u het volgende te doen: detox in uw thuisland in een ziekenhuis of een speciale GHB detox-faciliteit voorafgaand aan het komen naar Thailand voor een klinische behandeling bij Siam Rehab Thailand. De reden hiervoor is dat wanneer je eenmaal fysiek afhankelijk bent van GHB, je de eerste week of twee weken gespecialiseerde zorg nodig bent om veilig te ontgiften van GHB met medische GHB. Nadat de detox is voltooid, neem je bij Siam Rehab deel aan groepstherapie en een op een sessies met de counselor of onze psycholoog. Daarnaast verzorgen wij ook fysieke training, equine therapie (paarden) en nog veel meer verschillende vormen om te leren drugsvrij door het leven te gaan zoals bijvoorbeeld mindfulness en mediatie. Het doel is om u te helpen te begrijpen waarom u verslaafd bent geworden en misbruik bent gaan maken van bijvoorbeeld GHB. Het aanpakken van de problemen die u in eerste instantie tot GHB-verslaving leidde is de oplossing voor een clean en vrij leven.

Je neemt ook deel aan een programma dat je leert hoe je clean en nuchter zult blijven weer eenmaal thuis, inclusief het ontwikkelen van een gepersonaliseerd en actiegericht nazorgplan zodat je de best mogelijke kans biedt op een leven lang herstel zonder terugval en niet in oud gedrag terugvalt.

Symptomen van GHB-gebruik?

GHB's effecten kunnen 90 minuten tot 3 uur duren, afhankelijk van de hoeveelheid en frequentie dat wordt gebruikt. Symptomen van GHB-verslaving kunnen variëren van misselijkheid, trage ademhaling, braken en zelfs overlijden in sommige gevallen.

Wat te doen als u verslaafd bent aan GHB?

Als je verslaafd bent aan GHB of iemand probeert te helpen, weet dat je niet alleen bent en dat er is hulp beschikbaar is. Praat met uw plaatselijke huisarts of bel ons; ook voor overige drugs en alcoholproblemen. Ook heeft Siam Rehab een aanzienlijk aantal mensen geholpen bij het zoeken naar een GHB-ontwenningskliniek in Nederland om vervolgens na de detox naar Thailand te komen om te leren clean en nuchter te blijven.